Cele 3 alimente care nu expiră niciodată. Le poți folosi oricând. Toți le avem în bucătărie

miere de albine

Le ai în casă însă obișnuiești să le arunci? Nu e nevoie să mai faci acest lucru. Există alimente care pot fi păstrate pe termen nelimitat, datorită compoziției pe care o au. Iată top trei alimente ca nu au termen de expirare și pe care le poți folosi oricând. 

Mierea este alimentul preferat atunci când avem poftă de ceva dulce, însă puțini știu că ea poate fi consumată la infinit. Acest lucru se datorează compoziției chimicce cu totul speciale care împiedică dezvoltarea bacteriilor.

Astfel, în cazul în care mierea nu intră în contact cu aer sau apă va rămâne mereu ca în prima zi în care a fost introdusă în recipientul etanș.

În timpul săpăturilor la piramidele egiptene, arheologii au descoperit de peste 3000 de ani, dar perfect comestibilă, pe care chiar au gustat-o și era foarte bună. De asemenea, în Georgia au fost descoperite chiar vase cu miere în stare bună mai vechi de 5000 de ani.

Cum păstrezi orezul

Și orezul se numără printre alimentele fără dată de expirare. Cea mai bună temperatură de păstrare a acestuia este de 4-5 grade sau mai scăzută. Este indicat să fie ținut în containere de plastic sau borcane de sticlă.

În aceste condiții, orezul poate fi păstrat peste 30 de ani, fără să-și piardă aroma și valoarea nutrițională.

Deși pare greu de crezut, laptele praf procesat poate fi și el păstrat pe o perioadă nedeterminată de timp, fără a-și pierde valoarea nutrțională.

Totuși, pentru a ne bucura de beneficiile sale, acesta trebuie păstrat într-un container etanș, prin care aerul să nu poată trece deloc.

Citește și:

Revista Presei