Cele 5 produse care NU trebuie să stea niciodată în frigider. Românii fac frecvent această greșeală enormă. Specialiștii avertizează

02 nov. 2020
Cele 5 produse care NU trebuie să stea niciodată în frigider. Românii fac frecvent această greșeală enormă. Specialiștii avertizează

Produsele alimentare trebuie păstrate în anumite condiții și trebuie să ținem cont de temperatura la care sunt ținute. Din acest motiv, specialiștii în nutriție au ajuns la ideea că multe produse sunt ținute în frigider, cu toate că acest lucru nu este necesar. Este o listă de cinci produse alimentare care nu trebuie păstrate în frigider. Mai mult, unele alimente își pierd proprietățile nutritive.

Cafeaua

Poate că vă pare straniu că cineva păstrează cafeaua în frigider, dar unii oamenii chiar fac acest lucru. Cu toate că pun cafeaua în frigider nu își dau seama că gustul boabelor de cafea este afectat din cauza temperaturii. Astfel, temperatura mică și umiditatea duce la faptul că boabele își pierd aroma și pot îmbiba mirosurile de la alimentele din frigider. Cel mai potrivit loc pentru cafea este un spațiu întunecat și cel mai important uscat.

Pâinea

Specialiștii spun că păstrarea pâinii în frigider este o acțiune inutilă. În primul rând, pâinea nu mai este apetisantă și miezul devine umed. Este recomandat ca pâinea să fie acoperită cu un șervețel timp de patru zile. De asemenea, specialiștii mai adaugă că pâinea poate fi păstrată și pe termen mai lung în congelator, fiind acoperită cu un șervețel.

Uleiul de măsline

Uleiul de măsline are nevoie de o temperatură de aproximativ +12-15 grade ca să-și păstreze consistența. Este clar că așa temperatură nu poate fi găsită într-un frigider și în așa fel uleiul începe să se stratifice și își schimbă consistența. Persoanele care țin uleiul de măsline în frigider pot să observe că produsul se schimbă, de la o consistență mai lichidă se transformă în una mai densă. Mai mult, uleiul nu mai oferă acel gust specific în mâncare.

Mierea

Mierea nu are un termen de valabilitate, dar asta nu înseamnă că trebuie păstrată în frigider. Temperatura scăzută duce la cristalizarea mierii și schimbarea gustului. Prin urmare, trebuie să aveți mare atenție la temperatura și locul unde este păstrată. Este recomandat ca mierea să fie ținută într-un loc întunecat și la temperatura camerei.

Ciocolata

Ciocolata este cel mai frecvent produs ținut în frigider și specialiștii spun că este o greșeală. Mulți oamenii au observat că la temperaturi mici ciocolata se acoperă cu un strat alb. Acest strat alb este de la faptul că frigiderul a înghețat umezeala din ciocolată și cristalele de zaharoză încep să se evidențieze pe ciocolată. Cel mai rău este faptul că din cauza temperaturii scăzute, ciocolata își pierde gustul inițial.