Cele 5 superalimente care îți regenerează ficatul și te scapă de toxine. Le găsești la orice magazin, trebuie doar să le introduci în dietă

super-alimente-700×549

Ficatul este un organ important și acesta este responsabil pentru eliminarea toxinelor din organismul uman. Din acest motiv, el trebuie să funcționeze bine, dar dacă ai probleme cu ficatul sunt câteva remedii naturale care te vor ajuta să corectezi acest lucru. Medicii au ajuns la concluzia că sunt cinci produse alimentare pe care fiecare om le are acasă și ele pot ajuta la repararea ficatului.

Nucile

Nucile se pot încadra în această listă făcută de specialiști foarte ușor, deoarece sunt pline cu acizi grași Omega-3, L-arginina și glutation. Aceste trei elemente prezente în nuci îți pot repara ficatul prin procesul de purificare. În acest fel, este recomandat ca nucile să fie consumate după ce ați mâncat grăsimi pentru a vă simți mai bine.

Ceaiul verde

În această listă se poate încadra și ceaiul verde, care este bogat în catechine. Acești antioxidanți sunt importanți la arderea grăsimilor din organism. Trebuie de menționat că ceaiul verde, la fel ca nucile, apără ficatul de toxine.

Avocado

Avocado este un fruct cu un gust specific, dar foarte mulți oamenii îl mănâncă din plăcere și nu știu ce efecte pozitive are asupra ficatului. Specialiștii spun că avocado ajută organismul uman să producă glutation, care este un antioxidant. Exact de acest element are nevoie ficatul ca să poată filtra toate toxinele. Mai mult, în urma unor cercetări oamenii din lumea științei au constatat că consumarea acestui fruct poate repara ficat într-o singură lună.

Grapefruitul

Al patrulea aliment este grapefruitul care se poate lăuda cu vitamina C și cel mai important, antioxidanți. Acest fruct conține doi agenți care fac ficatul să lucreze mai eficient și determină ca organul să ardă grăsimile. De asemenea, este cunoscut că grapefruitul contribuie la scăderea colesterolului.

Usturoiul

Ultimul produs din această listă este usturoiul. Un produs alimentar care poate ajuta la combaterea multor boli. Cel mai cunoscut efect pozitiv este asupra ficatului. Usturoiul conține o mulțime de compuși organo-sulfuroși și dintre acești compuși cel mai evidențiați sunt alicina si seleniu. Două elemente principale care contribuie la eliminarea toxinelor și protejează ficatul.

Revista Presei