Cele două alimente care nu trebuie niciodată combinate cu pastele! Mulți români fac această eroare care le distruge digestia

de:
30 iul. 2021
Cele două alimente care nu trebuie niciodată combinate cu pastele! Mulți români fac această eroare care le distruge digestia
Photo by Mak on Unsplash

Obișnuiești să consumi paste des? Ei bine, atunci trebuie să fii atent cu ce alte alimente le combini. Nutriționiștii spun că de la o masă săracă în calorii, pastele pot deveni o adevărată bombă pentru digestia ta.

Cei mai mulți dintre noi obișnuiesc să consumele pastele alături de sosuri, carne, legume, fructe de mare și nu numai, însă știi ce înseamnă aceste combinații pentru organismul tău?

Nu mai consuma pastele cu carne

Pastele nu trebuie combinate niciodată cu carne sau cu pâine. Ele sunt oricum bogate în carbohidrați, pe când carnea vine cu alți carbohidrați, dar și proteine. Pâinea conține și ea carbohidrați, lucru care pentru stomacul tău este o adevărată lovitură.

Cu alte cuvinte, stomacul nu poate digera așa cum trebuie aceasta combinație, ducând astfel la simptome de indigestie. Ține cont de faptul că stomacul are nevoie de cel puțin o jumatate de ora între aceste două categorii de alimente, deci practic o bucată de carne ar trebui consumată după o farfurie plină de paste.

Cum îți poți ajuta digestia

O altă combinație des întâlnită este cea de paste cu sos de roșii. Deși mulți o consideră sănătoasă, adevărul este cu totul și cu totul altul. Cei care consumă o astfel de farfurie se pot trezi obosiți după o simplă masă, în condițiile în care pentru stmac este dificil să digere mâncarea cidă, adică sosul de roșii, combinată cu pastele, care sunt bogate în carbohidrați.

Pastele nu trebuie combinate nici cu iaurt, sau cu alte sosuri care au la bază lapte. Dacă nu te poți abține și vrei neapărat o astfel de combinație, îți poți ușura digestia cu salate proaspete.

Nutriționiștii recomandă lângă o farfurie de paste o salată verde. Mare atenție, nu adăugați cartofi lângă paste. Deși multe persoane cred că sunt sănătoși, fiind copți sau fierți și ei sunt bogați în carbohidrați.