Cele două cuvinte cheie care opresc bruc orice ceartă! Experții spun că imediat partenerii redevin calmi

cearta cuplu

Nu există cuplu care să întâmpine dificultăți în relație. Uneori conflictele degenrează și se poate ajunge chiar și la o despărțire temporară sau permanentă. Certurii pot exista și între colegi la locul de muncă, iar experții spun că au găsit cuvintele cheie care atenuează mult tensiunile.

Rostiți „aceeași echipa” și conform specialiștilor intensitatea unei discuții aprinse se va diminua imediat.

„A aminti că sunteți parte din ‘aceeași echipa’ permite zidurilor de apărare ridicate de partenerii de discuție să fie doborâte și ambele părți să înceapă să se concentreze mai mult pe rezolvarea problemei decât pe atacurile personale”, este de părare psihologul Marie Land, conform HuffPost.

„Foarte des, discuțiile simple se transformă în certuri din cauza modului în care sunt comunicate argumentele”, a explicat și terapeutul de cuplu Chappell Marsh.

Cea mai mare eroare într-un conflict

Specialiștii spun că este greșit atunci când tratăm disputele pe modelul tu vs. mine. S-ar putea să ni se dea dreptate sau să insistăm că deținem adevărul, dar obiectivul real este dispersat. Trebuie să ne concentrăm pe rezolvarea problemei, iar dacă folosim cuvântul echipă, chiar putem ajunge la rezultat.

Folosind sintagma „aceeași echipa” ajungem la un punct în care emoțiile au preluat controlul și este întrerupt ciclul negativ de a dori să câștigi.

De ajutor poate fi și luarea unei pauze chiar și pentru 10-15 secunde, care ne va încetini ritmul cardiac și ne va ajuta să ne calmăm, conform specialiștilor.

Citește și:

Revista Presei