Cele mai accesibile automobile electrice ale anului 2020

automobile electrice

Este deja clar faptul că automobilele electrice vor fi foarte populare în acest an, chiar dacă vă place sau nu. Producătorii se întrec în a adopta tehnologiile electrice, planurile de viitor ale acestora fiind reprezentate de vehiculele electrice sustenabile și de hibride, pentru a reduce nivelul de emisii de CO2.

Vehiculele electrice sunt mult mai bune față de acum câțiva ani: tehnologia bateriilor a avansat rapid, ducând la mărirea autonomiei de rulare. Acestea devin o alternativă tot mai viabilă pentru mașinile cu motoare pe combustie.

Însă, aceste vehicule rămân destul de scumpe. Chiar și cu scutirea de la plătirea unor taxe, și cu primirea de ajutoare bănești în vederea achizitionării unui astfel de vehicul – acestea rămân mai scumpe față de mașinile convenționale.

Cele mai accesibile automobile electrice disponibile acum

– Smart EQ Fortwo EV
– Skoda Citigo-e
– Smart EQ Forfour
– Seat Mii Electric
– Mini Cooper SE
– MG ZS EV
– Peugeot e-208
– Renault Zoe
– Vauxhall Corsa-e
– Nissan Leaf
– Hyundai Ioniq
– BMW i3
– Kia e-Niro

Smart EQ Fortwo EV

– Preț: 24000 – 29000 de euro
– Autonomie de rulare: 112 km
Fortwo se întoarce, însă de această dată cu putere electrică. După cum v-ați putea aștepta, Smart Fortwo are parte de echiparea necesară pentru anul 2020. Chiar dacă este o mașină de clasa mică, aceasta are un stil plăcut.

Ce dezavantaje are? Fortwo este menită să fie condusă în oraș: această mașină are o autonomie de rulare de 112 km, ceea ce înseamnă că nu îți vei dori să părăsești orașul.

Skoda Citigo-e

– Preț: 24000 – 27000 de euro
– Autonomie de rulare: 257 km
Aceasta nu este ultima dată când veți vedea o mașină de la VW în această listă. Pe scurt, Citigo-e este o mașină de clasă mică foarte bună, punând la dispoziție o accelerație satisfăcătoare, și un nivel de confort la fel de satisfăcător. Autonomia de rulare de 257 km se va dovedi a fi suficientă.

Smart EQ Forfour

– Preț: 24000 – 30000 de euro
– Autonomie de rulare: 112 km
După cum va puteți da seama Forfour este versiunea cu 4 locuri a lui Fortwo. Chiar dacă spațiul din interior este mai mare, mașina își păstrează șarmul, și design-ul. Autonomia de rulare rămâne de 112 km, însă; impresionantă dacă o compari cu Fortwo, dar nu și atunci când o compari cu cea de 257 km a lui Citigo-e.

Seat Mii Electric

– Preț: 27000 de euro
– Autonomie de rulare: 257 km
Practic, VW Group a construit aceeași mașină de mai multe ori, însă cu diferențe subtile de aspect. Mii Electric este dezamăgitor din punct de vedere al varietății, însă rămâne o variantă accesibilă.

La fel ca celelalte vehicule din portofoliul VW Group din acest segment, precum VW e-Up, Seat Mii Electric este plăcut la condus, are o autonomie de rulare bună, și reprezintă un prim vehicul electric bun pentru orice neinițiat în materie de automobile electrice.

Mini Cooper SE

– Preț: 33000 – 40000 de euro
– Autonomie de rulare: 225 km
Iată un nume mai familiar. Mini se conformează cu vremurile actuale primind un tren de rulare electric. Cu toate că numele brandului „Mini”  duce la mărirea prețului mașinii, acest automobil este mai interesant – nu-i așa? BMW a reușit să păstreze toate atuurile variantei cu motor convențional, și a implementat cea mai bună tehnologie de economisire a energiei bateriilor.

MG ZS EV

– Preț: 33000 – 36000 de euro
– Autonomie de rulare: 257 km
Da, MG încă există, și produce una dintre cele mai bune mașini electrice accesibile pe care o poți cumpăra în momentul acesta. ZS se dovedește a fi unul dintre cele mai bine vândute SUV-uri electrice de familie, pentru că stă bine la cam toate capitolele.

ZS are dimensiuni similare cu un Nissan Qashqai, primind 5 stele la testul Euro NCAP, și având un cost de achiziție bun, raportat la rivalii cu motoare convenționale.

Peugeot e-208

– Preț: 33000 – 39000 de euro
– Autonomie de rulare: 338 km
e-208 de la Peugeot continuă să impresioneze, pentru că este versiunea electrică a lui 208, această din urmă fiind la rândul ei o mașină impresionantă. Acest automobil pune la dispoziție o manevrabilitate exemplară, având un interior plăcut, și o autonomie de rulare de 338 km – una dintre cele mai mari din această listă.

e-208 ar putea fi primul automobil electric pentru foarte multe persoane – sau chiar prima mașină.

Renault Zoe

– Preț: 34000 – 39000 de euro
– Autonomie de rulare: 322 km
Pierzând titlul de cel mai ieftin vehicul electric, Zoe rămâne atrăgătoare, prin intermediul design-ului și a eficienței. Autonomia de rulare de 322 km este printre cele mai bune de pe piață, și în combinație cu încărcarea de 50 kW, ai putea lua în considerare să o conduci și  la drum lung.

Vauxhall Corsa-e

– Preț: 36000 – 40000 de euro
– Autonomie de rulare: 322 km
Numele neinspirat nu este singurul lucru pe care Corsa-e îl împarte cu Peugeot e-208. Ambele mașini sunt bazate pe aceeași platforma, însă arată diferit, și conferă o senzație diferită – nu neapărat într-un mod negativ. Gama de culori pentru interior și exterior, și aspectul similar cu acela al unei mașini convenționale transformă Corsa-e într-o variantă demnă de luat în considerare.

Nissan Leaf

– Preț: 37000 – 47000 de euro
– Autonomie de rulare: 290 km
Era de așteptat ca Nissan Leaf să facă parte din această listă. Acest model a apărut în 2011, iar acum, Leaf este disponibil cu o baterie mai mare, iar autonomia de rulare pe care o pune la dispoziție este competitivă cu cea a rivalilor – fiind un vehicul cunoscut și apreciat în industrie.

Poate că Leaf nu are același stil excentric ca alte mașini din această lista, însă nu are nevoie de el.

Hyundai Ioniq

– Preț: 39000 – 41000 de euro
– Autonomie de rulare: 209 km
Acum un an, am fi lăudat modelul Ioniq, însă lumea vehiculelor electrice este în continuă dezvoltare. Specificațiile lui Ioniq, și autonomia de rulare au fost depășite de rivali. Acest vehicul are nevoie de un facelift, și de tehnologie nouă.

BMW i3

– Preț: 42000 – 47000 de euro
– Autonomie de rulare: 290 km
i3 nu a avut parte de o actualizare a aspectului de ceva timp, însă nu are o neapărata nevoie de o restilizare. i3 încă arată modern în habitaclu cât și în exterior, având o autonomie de rulare de 290 km și o performanță competitivă.

Însă este de menționat faptul că i3 rămâne o mașină scumpă, și cu o autonomie limitată în comparație cu alți rivali. Leasing-ul transformă acest model într-unul accesibil.

Kia e-Niro

– Preț: aproximativ 43000 de euro
– Autonomie de rulare: 402 km
e-Niro este un titan în segmentul de „buget” al vehiculelor electrice. Având parte de o autonomie de rulare excelentă, de o echipare corespunzătoare, și de un preț relativ scăzut, e-Niro este un chilipir. În special dacă ne gândim la autonomia de 402 km.

Revista Presei