Cele mai bune ceaiuri de băut toamna. Țin departe bolile și detoxifică întreg organismul

ceai 4

Toamna este un anotimp deosebit, însă cu foarte multe pericole pentru sănătate. Tocmai de aceea, nu strică să luăm măsuri suplimentare de protecție, iar ceaiurile sunt un real aliat care ne ajută să ne întărim sistemul imunitar și să ne protejăm de pericolele sezonului rece.

În continuare, vă prezentăm cele mai indicate rețete de ceai pentru toamnă:

Ceai vitalizant – pentru micul dejun

Ingrediente

  • 30 g măceşe
  • 30 g flori de hibiscus (zămoşiţă)
  • 15 g frunze de roiniță
  • 15 g frunze de mentă
  • 10 g frunze de taulă (Spiracea callosa)

Amestecă toate plantele și fructele și opărește 2 lingurițe de amestec cu un sfert de litru de apă clocotită. Lasă la infuzat timp de 4 minute și mai apoi strecoară conținutul.

Bea câte o ceașcă, la mic-dejun.

Se amestecă toate plantele şi fructele şi se opăresc 2 linguriţe de amestec cu ¼ l apă clocotită. Se lasă la infuză t timp de 4 minute şi se strecoară. Se bea câte 1 ceaşcă, la micul dejun.

Ceai pentru stimularea circulaţiei sanguine

Ingrediente

  • 20 g frunze de mur
  • 20 g frunze de zmeur
  • 20 g frunze de rozmarin

Toarnă un sfert de litru de apă clocotită peste 1-2 lingurițe de amestec de plante. Acoperă totul și lasă la infuzat timp de 5-10 minute, iar mai apoi strecoară. Bea o ceașcă din acest ceai, dimineața.

Ceai aromat de lămâie – pentru după amiază

Ingrediente

  • 15 g verbină
  • 15 g fructe de soc (negre)
  • 15 g coajă de lămâie
  • 15 g coajă de portocală

Toarnă un sfert de litru de apă clocotită peste 2 lingurițe de amestec. Acoperă totul și lasă la infuzat între 5 și 10 minute, iar mai apoi strecoară conținutul. Bea 1-3 cești de ceai, după necesități.

Ceai de mere – uşor relaxant şi echilibrant

Taie în bucățele 1 măr necurățat de coajă. Toarnă peste bucățelele de mere jumătate de litru de apă fierbinte (nu clocotită). Acoperă totul și lasă la infuzat timp de o oră, după care adaugă 2 lingurițe de miere. Se mănâncă apoi bucățelele de mere și bea ceaiul.

Ceai din coji de mere

Acest ceai este recomandat în cazul afecțiunilor reumatice. Calmează nervii și potolește febra. Se toarnă un sfert de litru de apă fierbinte peste 1-2 lingurițe coji de mere, uscate și mărunțite (sunt de preferat cojile de mere acrișoare și puternic aromate). Se acoperă, se lasă la infuzat pentru 10 minute și se strecoară. Bea 1-3 cești de ceai, zilnic.

Revista Presei