Cele mai bune chipsuri! Nici nu ingrasa! Rețeta pe care trebuie să o încerci neapărat. E gata în câteva minute

dovleac

Cartofii prăjiți sunt delicioși, însă sunt o bombă calorică pentru organismul tău. Totuși, dacă ești un iubitor al preparatelor prăjite, poți încerca rețeta pentru chipsurile din dovleac. Sunt mult mai sănătoase decât cele din cartofi, iar secretul stă în uleiul pe care în adaugi.

Rețeta pentru chipsurile din dovleac este una foarte simplă pe care o prepari foarte repede acasă. Legat de silueta ta, ea va fi în siguranță, deoarece vei folosi ulei vegetal pentru a le preapara.

De ce ai nevoie

  • 350 grame dovleac
  • ulei vegetal
  • sare Kosher

Cum le prepari

Pentru a prepara aceste chipsuri, ai nevoie de o friteuza cu aer cald, pe care sa o incalzesti la 180 de grade Celsius.

In timp ce friteuza se incalzeste, pregateste dovleacul. Este de preferat sa cumperi unul deja curatat, deoarece castigi timp. Spala cu atentie dovleacul, apoi taie-l in fasii cat mai subtiri.

Urmatorul pas este aseazarea feliilor intr-un bol, iar apoi adaugarea uleiului vegetal. Pentru a adăuga uleiul uniform, este recomandat un pulverizator.

Se pulverizeaza astfel uleiul vegetal peste fasiile de dovleac, se amesteca bine fasiile in bol, apoi se pulverizeaza si amesteca din nou.

Atunci cand friteuza este la temperatura optima de gatit, adauga fasiile de dovleac in recipientul special.

Timpul de pregatire este de aproximativ 16 minute, iar la final, acestea trebuie sa capete culoare si sa fie crocante. Se servesc cu sare deasupra, după gust.

Revista Presei