Cele mai bune gogoși din lume. Rețeta Chefi la Cuțite. Sunt extrem de delicioase

gogosi

Dacă vrei să te bucuri de cele mai pufoase și delicioase gogoși din lume, rețeta prepartă la Chefi la Cuțite este cea mai bună alegere. E gata în doar câteva minute iar gustul te va uimi cu siguranță.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de doar câteva ingrediente de bază și puțin timp liber pentru a le prepara corect și fără grabă.

Ingrediente

  •  500 de grame de făină
  • 120 de grame de unt sau margarină
  • 40 de grame de drojdie proaspătă
  • 1 lingură de zahăr 1 linguriţă de rom
  • 1 vârf de linguriţă de sare
  • coajă rasă de lămâie
  • 5 gălbenuşuri
  • 350 ml de lapte
  • zahăr pudră – zahăr vanilat

Mod de preparare

Modul de praparare este extrem de simplu, iar secretul unui aluat perfect constă în dizolvarea corectă a drojdiei.

Se începe prin dizolvarea ei în lapte încălzit ușor, apoi se adaugă treptat zahărul. Gălbenușurile se amestecă bine cu sarea, după care se adaugă romul și laptele rămas.

Peste făină să pune untul înmuiat, coaja de lămâie, laptele amestecat cu gălbenușurile și drojdia înmuiată cu lapte și zahăr. Se frământă bine și se lasă cel puțin o oră la crescut.

După ce aluatul a crescut suficient, se face din el o foaie groasă de un deget, din care, cu ajutorul unei căni sau al unui pahar, se decupează gogoșile.

În cazul în care îți dorești gogoși umplute, acest lucru este și mai simplu. Se folosesc două gogoși simple care se suprapun înainte de coacere, iar la mijloc se toarnă umplutura. La final, te vei bucura de un gust excelent.

Revista Presei