Cele mai bune paste picante. Rețeta secretă a marilor bucătari. Aroma te va surprinde cu siguranță

pasta

Ești un adevărat iubitor de paste? Atunci trebuie să încerci neapărat această rețetă. Sosul picant pe care îl vei prepara îți va uimi papilele gustative. Marii bucătari îl folosesc în cele mai rafinate preparate. 

Rețeta de paste picante este una extrem de simplă pe care o poți prepara în doar câteav minute. Secretul gustului stă în combinația de piper negru și ardei chilli uscat pe care îl vei adăuga la sos.

De ce ai nevoie

  • 2 linguri de ulei de masline extra-virgin
  • 100g felii subtiri de guanciale, pancetta sau bacon ne-afumat
  • 1/2 lingurita de fulgi pisati de ardei rosu iute
  • 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 3/4 cana ceapa tocata marunt
  • 2 catei de usturoi pisati
  • rosii decojite, zdrobite cu mana (dupa gust)
  • sare
  • 350g spaghetti sau bucatini
  • 1/4 cana branza Pecorino rasa fin

Cum le prepari

Incalzeste uleiul intr-o tigaie generoasa, la foc mediu. Adauga feliile de guanciale si soteaza pana ce se rumenesc – aproximativ 4 minute. Adauga fulgii de ardei si piperul negru si mai amesteca timp de 10 secunde. Adauga ceapa si usturoiul si gateste totul timp de 8 minute, amestecand bine, pana ce legumele se inmoaie.

Adauga rosiile, dupa gust, in functie de cat de bogat vrei sa fie sosul si cum preferi pastele – si lasa totul sa se gateasca la foc mic, amestecand ocazional, timp de 15-20 de minute sau pana ce sosul incepe sa se ingroase.

Intre timp, pune apa intr-o oala mare si las-o sa fiarba. Asezoneaza cu sare si adauga pastele, amestecand ocazional. Ia pastele de pe foc cu doua minute inainte sa fie gata, scurge-le de apa si pastreaza o cana din lichidul respectiv.

Adauga pastele scurse in tigaia cu sos si amesteca viguros pana ce se combina bine ingredientele. Adauga 1/2 cana din apa de paste si mai lasa la fiert inca doua minute – pentru ca pastele sa fie complet gatite. Mai adauga un pic din apa de paste daca sosul ti se pare prea uscat.

La final adauga branza, mai amesteca o data bine totul si transfera pastele in boluri incalzite.

Revista Presei