Cele mai bune șnițele de pui! Secretul care le face delicioase. Rețeta celebrului chef Adi Hădean

snitel

Chef Adi Hădean tocmai a anunțat că va avea o emisiune culinară, alături de Ionela Năstase la Digi24. Probabil va dezvălui telespectatorilor din secretele sale din bucătărie. Unul dintre produsele foarte bune pe care aceste le gătește sunt șnițelele de pui, preparate în stilul caracteristic. Rețeta lui este excepțională, iar rezultatul este unul irezistibil.

Cum se prepară șnițelele marca Adi Hădean

„Pentru patru persoane ai nevoie de o jumătate de piept de pui (cam 350 de grame), două linguri de făină albă, o lingură de pesmet auriu, o lingură de brânză de oaie uscată și rasă, o lingură de ulei, o linguriță de sare dură, o linguriță de boia iute, hârtie de copt, două ouă și, desigur, un cuptor bun.

Amestecă uleiul, boiaua și sarea până obții o pastă. Acesta va fi condimentul tău pentru șnițele. Amestecă făina, brânza și pesmetul.Taie puiul în felii groase de jumătate de centimetru.

Bate fiecare felie sub o pungă (e un truc, te ajută să păstrezi carnea laolaltă și să nu stropești totul în jur).

Dă bucățile din carne prin pasta cu boia și ulei, trece-le prin oul bătut apoi prin amestecul cu pesmet.

Pune bucățile de carne pe foaia de copt, pe o tavă. Pune tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius. După șase-șapte minute întoarce șnițelele pe partea celalată și mai coace-le cinci minute sau până se rumenesc frumos.

Taie șnițelele în bucăți mici ori după cum ți-e voia”, a scris acesta pe blogul său.

Revista Presei