Cele mai cancerigene alimente de pe piață! Nu le mai consumați! Roșiile la conservă se numără printre ele

rosii la cutie
Photo by Paweł Czerwiński on Unsplash

Industria alimentară de astăzi folosește multe chimicale puternice, pentru a conserva mai bine sau pentru a oferi o anumită culoare sau gust unui aliment. Institutul American pentru Studiul Cancerului a făcut o listă cu cele mai periculoase alimente, pe care oamenii le consumă frecvent.

Roșiile la conservă

Materialul folosit pentru cutiile în care sunt depozitate roșiile este realizat dintr-un produs chimic cunoscut sub numele de bisfenol. Acesta este un produs foarte toxic, ce permite accelerarea creșterii celulelor canceroase în corp.

Din cauza acidității crescute a roșiilor din conservă, acestea sunt considerate și mai periculoase și asta pentru că aciditatea dizolvă bisfenolul din peretele cutiei, iar acesta se va propaga în alimentul conservat.

Fructele din centrele comerciale

Potrivit Environmental Working Group, nu mai puțin de 98% din fructele din centrele comerciale sunt pline de pesticide cancerigene. Dintre acestea, merele, căpșunile, portocalele și strugurii conțin cele mai multe reziduuri de pesticide.

Zahărul rafinat

Acesta va provoca imediat o creștere a consumului de insulină în corp și contribuie la dezvoltarea celulelor canceroase. Îndulcitorii bogați în fructoză, precum siropul de porumb, sunt extrem de periculoși și pot provoa diverse boli. Atunci când consumăm prea mult zahăr rafinat, celulele canceroase se metabolizează și se răspândesc ușor în organism.

Alimentele modificate genetic

Alimentele modificate genetic reprezintă unul dintre cele mai mari pericole alimentare. Experții avertizează că jumătate din alimentele de pe rafturile magazinelor americane au ingrediente modificate genetic. Dintre acestea, soia, porumbul, bumbacul și uleiul de rapiță se află în top.

Tocmai de aceea, în mai multe țări europene este interzisă total cultivarea unor soiuri de plante modificate genetic. American Institute of Cancer Research trage un semnal de alarmă, susținând că soia, porumbul sau rapița modificate genetic au o relație de cauzalitate evidentă cu dezvoltarea tumorilor cancerigene.

Citește și:

Revista Presei