Cele mai delicioase chifteluțe cu vinete! Nu se folosește carne, iar gustul este excepțional. Rețeta perfectă

chiftelute

Gospodinele pregătesc chifteluțele cu vinete în special în perioadele în care se ține post, dar și atunci când vor să-și impresioneze oaspeții cu un gust special. Ținând cont că grădinile de zarzavaturi sunt pline cu vinete, în perioada următoare puteți încerca această rețetă care pare chiar prefectă.

De ce ingrediente aveți nevoie pentru delicioasele chifteluțe cu vinete

1 linguriţă sare (după gust)
1 vânată coaptă-n foc/grătar/aragaz
2 linguri de fulgi de ovăz sau pesmet (pentru a absoarbe umiditatea)
1 linguriţă usturoi praf/deshidratat
1 ceapă de mărime medie
1 linguriță piper negru
1 linguriţă boia de ardei iute (opțional, dar indicat)
1-2 căni de ulei de floarea soarelui pentru prăjit (se pot face și la cuptor)
3-4 linguri făină de grâu

Cum se prepară chifteluțele cu vinete

Se coace vânăta, cu tot cu coajă la cuptor sau la grătar și apoi se lasă să se răceasc. Apoi se curăța de coajă și se toacă mărunt. Se curăța ceapa și la fel, se taie mărunt.

Amestecați vinetele cu ceapa într-un castron mare. Apoi adăugați și restul ingredientelor din rețetă (făina, mirodeniile, ceapa, sarea) și amestecați bine. Dacă se pot modela deja, puteți trece la treabă. Dacă nu, mai adăugați făină de grâu sau soia până când compoziția devine potrivită.

Apoi le puteți modela cum vă place, în formă rotundă, mai mici, mai mari sau chiar plate. Când ați terminat aveți de ales între a le prăji în ulei sau a le coace la cuptor. Cele la cuptor sunt mai dietetice, dar la fel de delicioase.

Revista Presei