Cele mai delicioase chifteluțe de post. Sunt mai bune decât cele din carne. O rețetă ieftină, rapidă și extrem de sănătoasă

chiftele de post

Vă prezentăm astăzi o rețetă extrem de potrivită pentru această perioadă: chiftele din linte. Nu doar că este extrem de ieftină și rapid de peparat, dar este și foarte delicioasă.

Ingrediente:

  • 1 pahar de linte verde/maro (250-300 grame)
  • 1 bucată de ceapă albă
  • 3 linguri pesmet
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de sare
  • 50 ml ulei de măsline

Mod de preparare:

Punem lintea într-un bol și adăugăm aproximativ 1 litru de apă. Lăsăm să se hidrateze aproximativ 9 ore, însă cel mai bine este să lăsăm peste noapte. În tot acest timp, își va tripla volumul, așa că aveți grijă să fie multă apă în bol.

Scurgem apa și trecem lintea și ceapa prin mașina de tocat carne. Adăugăm pesmetul, usturoiul și sarea. Amestecați și lăsați la  pătruns 10 minute

Încingem o tigaie cu puțin ulei, formăm chiftelele și le punem la rumenit la foc mediu. Le întoarce și pe partea cealaltă.

Prăjim toate chifteluțele și le servim cu orice garnitură vrem sau cu salată.

Pofta Buna!

Citește și:

Revista Presei