Cele mai delicioase ouă turcești. Rețeta cu care vei surprinde pe toată lumea. Aroma specială face diferența

oua turcesti

Ouăle fac parte din alimentația majorității românilor. Umplute, fierte sau prăjite în ulei, ochiuri sau omletă, acestea aproape că nu lipsesc de pe masa noastră. Însă, astăzi vă prezentăm o rețetă cu totul și cu totul specială: Ouăle turcești.

Ingrediente:

  • 200g iaurt grecesc
  • 1 catel de usturoi
  • 30g unt
  • 15ml ulei de masline
  • 1 lingurita fulgi de chilli
  • 4 ou(a) (2 de fiecare)
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • marar
  • sare
  • paine prajita
  • boia afumata

Mod de preparare:

„Incalzim iaurtul grecesc la bain-marie (avem grija ca fundul vasului in care este iaurtul sa nu atinga apa fierbinte). Adaugam usturoiul maruntit si sare, amestecam pana s-a incalzit usor si are o textura cremoasa, ca de smanatana. Oprim focul dar lasam bolul acolo, ca sa se mentina cald.

Topim untul intr-o tigaie pana cand incepe sa ne maroneasca, dar nu este ars. Oprim focul si incorporam uleiul de masline, fulgii de chili si boia afumata.

Incalzim o oala cu apa pentru ouale posate, adaugam 2 linguri de otet. Spargem un ou si il punem intr-o ceasca. Cand incepe sa se formeze mici bule de aer pe fundul oalei, dar apa nu fierbe, facem un mic vartej cu o lingura in apa si turnam oul din ceasca in mijlocul vartejului. Gatim oul 3-4 minute (important cand am adaugat oul este sa dam focul mic). Scoatem oul cu o spatula pe o farfurie tapeta cu servete de bucatarie, ca sa absoarba orice exces de apa. Continuam cu restul oualelor.

Impartim iartul cald pe farfurii sau boluri, adaugam deasupra ouale posate si le stropim cu untul aromatizat. Decoram cu marar proaspat tocat si servim alaturi de paine prajita,” notează delicii.com.

Revista Presei