Cele mai delicioase sarmale din lume! Rețeta tradițională. Le prepari în doar câteva minute

sarma

Dacă vrei sa îți uimești oaspeții cu niște sarmale în foi de varză murată deliciose, această rețetă este tot ce ai nevoie. Le prepari în doar în câteva minute iar gustul este unul desfăvârșit.

Sarmalele sunt un preparat tradițional românesc care ne-a făcut cunoscuți peste hotare. Fiecare persoană are modul ei propriu de a le prepara, însă dacă vrei să încerci o nouă idee, încearcă această rețetă.

De ce ai nevoie

  • 1-2 verze murate
  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 ceasca orez (4-5 linguri)
  • 1-2 cepe medii
  • 200 g pastă de tomate
  • sare, piper, cimbru, foaie de dafin, boia dulce de ardei, piper boabe
  • 2-3 linguri ulei

Cum le prepari 

Primul pas este separarea foilor de varză. Varza se deface în foi, se spală, se lasă la desărat şi dezacrit, dacă e nevoie, apoi se curăţă de cotoare şi se aşază foile care arată cel mai bine pe un platou. Foile de varză care nu sunt potrivite pentru umplut, se toacă fideluţă.

Între timp, ceapa tocată mărunt se căleşte puţin într-o tigaie încinsă cu ulei, se adaugă orezul spălat bine în apă caldă şi scurs, se călesc împreună pentru 1-2 minute amestecând continuu. Se adaugă apoi 2-3 linguri pastă de tomate şi se stinge totul cu 1 pahar de apă, apoi se lasă să fiarbă descoperit până începe să se umfle orezul, iar sosul începe să scadeă. Se lasă la răcit, iar apoi această compoziție se amestecă bine cu carnea tocată, sare, piper, cimbru, boia dulce.

Următorul pas este umplerea foilor. Se umple fiecare foaie de varză cu câte o linguriţă de compoziţie şi se rulează uşor sarmalele, astfel încât să nu se desfacă la fiert. Varza tocată mărunt se amestecă bine cu o lingură ulei, cu restul de pastă de tomate şi condimentele.

Apoi, într-o cratiţă cu fundul mai gros, se aşază mai întâi un strat de varză tocată, apoi se aranjează sarmalele în straturi, lăsând la mijloc un gol circular, care se umple cu varză tocată.

Deasupra se presară varză tocată. Se toarnă 2-3 pahare cu apă încălzită, se acoperă cratiţa cu un capac potrivit şi se pun la fiert la foc mic. Sarmalele în foi de varză murată se lasă câteva ore, răsucind din când în când cratiţa, ca să nu se prindă sarmalele de fund şi să se afume.

Când sunt fierte, sarmalele se dau la cuptor să se rumenească frumos, le scoți după câteva minute, iar după ce se răcesc te vei bucura de un gust unic.

Revista Presei