Cele mai eficiente sfaturi de nutriție: Nu mai consumați aceste 5 alimente dimineața! Provoacă mari probleme de sănătate

20 aug. 2020
Cele mai eficiente sfaturi de nutriție: Nu mai consumați aceste 5 alimente dimineața! Provoacă mari probleme de sănătate

Vă prezentăm astăzi un top 5 al alimentelor care ar trebui interzise la micul dejul, pentru a vă proteja sănătatea și a nu pune kilograme în plus. 

Roșiile

Roșiile sunt bogate în Vitamina C și nutrienți, însă, pe stomacul gol, acestea pot face extrem de mult rău organismului și asta pentră că roșiile mai conțin și acid tanic, o substanță care crește aciditatea stomacului, putând astfel cauza probleme gastrice. Dacă aveți ulcer sau reflux esofagian, atunci trebuie să evitați și mai tare consumul lor dimineața.

Sucurile carbogazoase

Deși pare o soluție răcoritoare la îndemână, consumul de sucuri carbogazoase la micul dejun este extrem de periculos pentru stomac. Consumat frecvent la micul dejun, băuturile carbogazoase pot ajunge să provoace chiar cancer esofagian.

Mâncăruri picante

Mâncărurile picante, consumate la micul dejun, cauzează creșterea acidității și, implicit, crampe abdominale. Evitați, deci, consumul de mâncăruri picante la primele ore ale zilei. GHimbirul, usutoriul sau ardeiul iute sunt exemple ed alimente care trebuie evitate dimineața.

Iaurt

În general, iaurtul este un aliment recomandat pentru sănătatea corpului. Acesta este plin de bacterii care produc acid lactic, bacterii care au numeroase beneficii asupra sănătății. Cu toate acestea, dacă este consumat pe stomacul gol, sucurile gastrice vor distruge acidul lacric din iaurt, care va dveni astfel ineficient. Cel mai indicat este să consumați iaurtul ca pe o gustare, la câteva ore după ce ați terminat de mâncat.

Dulciuri

„Zaharul se digera uşor, dar asta are si un efect toxic dimineata. Cand zaharul ajunge in stomacul gol, corpul nostru nu poate secreta suficienta insulina pentru a mentine un nivel normal in sange. Consumul constant de dulciuri la micul dejun duce garantat cu timpul la aparitia unor boli de ochi. Cei care consuma des zahar pe stomacul gol pot face si diabet,” notează haihuin2.ro.