Cele mai fragede turtițe. Rețeta cu brânză și verdeață. Sunt extrem de delicioase

de: Ana Toma
04 sept. 2020
Cele mai fragede turtițe. Rețeta cu brânză și verdeață. Sunt extrem de delicioase

Dacă îți dorești un preparat delicios și care să se mențină proaspăt mai mult, turtițele cu brânză și verdeață sunt ceea ce trebuie să prepari. Rețeta este extrem de simplă și e gata doar în câteva minute. 

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de o tigaie bună și de câteva ingrediente simple. Gustul și textura turtițelor vor fi peste măsura așteptărilor tale.

De ce ai nevoie

Pentru aluat

  • 200 ml smântână
  • 200 g unt
  • 350 g făină
  • 8 g praf de copt

Pentru umplutură:

  • 300 g brânză de vaci
  • 200 g cașcaval dat prin răzătoare
  • 1-2 căței de usturoi
  • verdeață
  • sare

Cum le prepari

Pentru aluat se toarnă făina cernută într-un bol, apoi se adaugă praful de copt și se amestecă bine. Se pune apoi untul, smântâna și se amestecă până la omogenizare, apoi se pune aluatul la frigider pentru 60 de minute.

Următorul pas este umplutura. Se așează brânza de vaci într-un bol și se adaugă cașcavalul dat prin răzătoarea mare, mărarul mărunțit și usturoiul trecut prin presa de usturoi. Se asezonează întreaga compoziție cu sare și se amestecă bine.

Se împarte apoi aluatul în bucățele mici, care se întind în foi subțiri, apoi, pe fiecare în parte se adaugă două linguri de umplutură și se formează pachețele.

Se preăjesc turtele într-o tigaie bine încinsă cu ulei, pe ambele păriți până în momentul în care capătă un aspect rumenit.