Cele mai gustoase chifteluțe de cartofi. Rețeta de post. E gata în doar câteva minute

de: Ana Toma
25 aug. 2020
Cele mai gustoase chifteluțe de cartofi. Rețeta de post. E gata în doar câteva minute

Cartofii, fie ei prăjiți, fierți, sau copți sunt ideali la orice masă și de asemenea sățioși. Dacă te numeri printre persoanele care țin post, sau dacă pur și simplu vrei să te delectezi cu un gust deosebit, trebuie să încerci neapărat această rețetă pentru chigteluțele de cartofi.

Rețeta este una extrem de simplu de preparat și e gata în doar câteva minute. Combinația de verdeață și usturoi va fi cea care te va face să nu te mai saturi de acest gust deosebit.

De ce ai nevoie

  • 7 cartofi fierti si ulterior razuiti
  • 2 morcovi fierti si razuiti
  • 1 legatura ceapa verde
  • o legatura de patrunjel sau marar, tocat marunt
  • sare si piper dupa gust
  • un varf de cimbru uscat (optional)
  • 3 catei de usturoi razuiti
  • 50 g pesmet
  • ulei pentru prajit

Cum le prepari

Se pun la fiert cartofii si morcovii cu tot cu coaja, iar dupa ce au fiert se lasa la racit. Imediat dupa s-au racit se decojesc si se dau prin razatoarea mica.

Apoi, intr-un bol, se amesteca compozitia de cartof si morcov cu mararul tocat marunt si ceapa verde tocata marunt, se adauga sare si piper dupa gust, 4 linguri de pesmet, usturoiul razuit sau pisat, cimbrul.

Se omogenizeaza bine ingredientele si se formeaza chiftelutele. Le puteti face plate, sau le puteti forma cu lingura. Daca doriti le mai puteti trece inca o data prin pesmet.

Se pun la prajit intr-o tigaie incinsa cu putin ulei si se intorc cu grija pana se rumenesc pe ambele parti, apoi se scot pe un servetel de bucatarie sa se absoarba uleiul in exces.

Daca preferati o varianta mai sanatoasa este de preferat sa puneti chiftelutele la cuptor pentru a evita prajirea lor in ulei. Chiar daca nu vor fi atat de zemoase ca cele prajite, gustul va fi la fel de intens.