Cele mai gustoase cornulețe cu gem. Rețeta cea mai rapidă. Le poți savura în câteva minute

de: Ana Toma
07 sept. 2020
Cele mai gustoase cornulețe cu gem. Rețeta cea mai rapidă. Le poți savura în câteva minute

Produsele de patiserie sunt delicioase. Ușor de preparat, mereu fragede, sau pufoase, întotdeauna ne satisfac poftele pe care le avem. Curnulețele cu gem sunt și ele pe celor mai delicioase deserturi, iar această rețetă te învață să le prepari într-un mod mult mai rapid.

Pentru a prepara această rețetă ai nevoie de câteva ingrediente simple, iar în doar câteva minute, te vei putea de bucura de gustul mult dorit al cornulețelor cu gem.

De ce ai nevoie

Pentru aluat

  • 800 g brânză de vaci
  • 500 g făină
  • 200 g zahăr
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 22 g praf de copt
  • vanilie

Pentru umplutură

  • 600 g gem
  • 2 lingurițe zahăr pudră

Cum le prepari

Pentru aluat, se toarnă zahărul într-un bol și se adaugă apoi untul, amestecându-se foarte bine. Se adaugă apoi smântâna, praful de copt și ouăle, iar întreaga compoziție se amestecă foarte bine până la omogenizare. La final, se pune și extractul de vanilie.

Treptat, se adaugă și făina și se frământă până obținem un aluat moale și omogen.

După ce stă 15 minute, se întinude aluatul obținut într-o foaie subșire, iar cu ajutorul unui cuțit, se formează triunghiuri. Se pune apoi gemul preferat și se formează cornulețele.

Se așează cornulețele într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se coc la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute. După acest interval de timp, se scot cornulețele și se tapetează cu zahăr pudră, apoi se mai coc pentru încă 5 minute.