Cele mai gustoase sărmăluțe în foi de viță. Rețeta pe care trebuie să o încerci. Care este ingredientul secret

sarmale vita

Se apropie sărbătorile de iarnă, însă până atunci, poți face o simulare în bucătărie. Iată cum prepari cele mai delicioase sărmăluțe în foi de viță. Rețeta este extrem de simplă, iar rezultatul întrece orice așteptare.

Pentru a prepara rețeta, trebuie neapărat să ai pe masa de bucătărie carne tocată de porc și vită proaspătă. De asemenea, asigură-te că frunzele de viță de vie sunt conservate. În acest mod, gustul va fi mult mai deosebit.

De ce ai nevoie 

  • 25-30 frunze de viţă de vie (conservate în sare sau în apă cu sare)
  • 800 g carne tocată de porc şi de vită
  • 80 g orez
  • 1 ceapă
  • 3-4 linguri ulei
  • 150 ml suc de roşii sau 2 linguriţe pastă de roşii
  • mărar şi pătrunjel
  • 1 ceasca borş
  • 1 lingurita făină
  • 100 ml smântână
  • 1 lămâie
  • sare
  • piper

Cum le prepari 

Primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pregătești frunzele de viță. Acestea se spală, iar dacă nu sunt fierte pentru conservare, se opăresc în apă, 1 – 2 minute. Se scot nervurile, se taie în dreptunghiuri şi se lasă la scurs. Între timp, și orezul se curăţă şi se spală.

Prepararea cărnii este următorul pas. Carnea tocată se condimentează cu sare şi piper și se adaugă ceapa tocată mărunt şi orezul, călite 1 – 2 minute în ulei încins. Se mai adaugă o linguriţă de verdeaţă tocată mărunt, 50 ml suc de roşii şi 100 ml apă, apoi se amestecă până se omogenizează toată compoziţia.

Se umple apoi foile de viţă cu compoziţia de carne, apoi se rulează şi se pun într-o cratiţă unsă cu ulei, cu 2 – 3 frunze de viţă pe fund. Se adaugă puţin mărar, borş, 100 ml suc de roşii şi apă cât să acopere sarmalele. Se fierb la foc mic, 70 – 75 minute.

După ce s-au fiert bine, se amestecă făina cu smântâna, apoi se diluează cu 1-2 linguri de apă rece şi se amestecă cu sosul din cratiţă. Se condimentează după gust şi se toarnă peste sarmale. Se adaugă lămâia tăiată felii şi se pun din nou la fiert, până se leagă sosul.

Revista Presei