Cele mai sănătoase antidoturi pentru stomac. Le ai pe toate în bucătărie. Cum îți protejează organismul

de:
19 feb. 2021
Cele mai sănătoase antidoturi pentru stomac. Le ai pe toate în bucătărie. Cum îți protejează organismul

Aciditatea gastrică este una dintre problemele cu care foarte multă lume se confruntă. Este acea arsură în piept, stomac sau gât pe care o întâmpinăm după anumite mese, însă nu tot timpul medicamentele sunt soluția. Avem în propria bucătărie antidoturile perfecte. 

Nimeni nu acordă o atenție prea mare problemelor digestive decât în momentul în care situația se agravează. Totuși, este bine să ne ferim înainte de a fi puși într-o astfel de situație.

Cât de grave sunt problemele digestive 

În cazul în care nu știai, atunci când nu sunt vindecate la timp, afecțiunile digestive pot duce la boli grave, iar aciditatea se numără printre cele mai frecvente tulburări digestive.

Ce înseamnă aciditatea? Ei bine, aceasta poate provoca arsuri la stomac, adică o senzație de arsură în piept, stomac și gât, iar episoadele frecvente pot duce la probleme severe, cum ar fi boala de reflux gastroesofagian (GERD), care necesită intervenție medicală, potrivit doctorulzilei.ro.

Care sunt simptomele

Nu știi dacă ai avut vreodată aciditate? Ei bine, simptomele nu sunt atât de plăcute însă este bine să le știi. Disconfortul abdominal, greața, vărsăturile, balonarea, creșterea circumferinței abdominale și pierderea poftei de mâncare sunt simptomele cele mai dese.

Poți ține însă situația sub control dacă introduci în meniul tău zilnic aceste alimente. Pe lângă asta, mestecatul și statul în poziția verticală cel puțin jumătate de oră după masă este sunt și ele importante.

Odată ce începi să ții cont de aceste aspecte, îți vei da seama ce stare de bine ai pierdut până acum și vei înțelege cel mai probabil și problemele legate de balonare.

Alimentele salvatoare 

Laptele și iaurtul nu trebuie să lipsească din meniul tău dacă te confrunti cu aciditate. Indiferent că este rece sau la temperatura camerei, laptele ameliiorează imediat aciditatea și de asemenea este bogat în săruri de calciu care au acest rol. Același lucru este valabil și în cazul iaurtului, care este un probiotic natural esenial pentru un intestin sănătos și o digestie mai bună.

Mierea este și ea un antidot natural. Studiile au demontrat că în combinație cu apa caldă, mierea ajută la aciditate.

Fructele sunt și ele importante, chiar și citricele. Ele sunt bogate în fibre care ajută digestia și au grijă de organismul tău. Tot ce trebuie să faci este să incluzi în meniul tău zilnic câteva fructe. Ele îți vor acorda energia necesară întreaga zi și te vor proteja într-un mod natural.