Cele mai scumpe mașini din lume. Ce dotări au și la ce prețuri pot fi achiziționate

masina-second-hand

Cele mai scumpe mașini din lume surprind piața auto. Prețurile pornesc de la trei milioane de dolari, iar dotările lor îi uimesc pe iubitorii de mașini. De asemenea, ele sunt fabricate în ediții limitate, acest lucru făcându-le mult mai deosebite spre deosebire de alte autoturisme. 

Digital Trents scoate la iveală top trei cele mai scumpe mașini din lume.

În fruntea clasamentului este Bugatti La Voiture Noire, care poate fi achiziționată la prețul de 19 milioane de dolari. Mașina a fost prezentată la Salonul Auto de la Geneva in 2019 și este cea mai scumpă mașină nouă construită vreodată.

Modelul are la bază Bugatti Chiron și este propulsat de același motor de 8 litri 1.500 CP.

Pe locul doi este situat Rolls-Royce Sweptail, care poate fi achiziționat la prețul de 13 milioane de dolari. Sweptail este un Rolls-Royce inspirat din modelele clasice ale mărcii.

Iubitorii de mașini știu că aproape fiecare parte a acestui autoturism este unică. De asemenea, un lucru important de știtu este că proiectul a durat patru ani de zile.

Patru turbocompresoare

Pe locul trei se situează Bugatti Centodieci, care pornește de la prețul de 8,9 milioane de dolari. Această mașină are un design mai unghiular decat altele din gama Bugatti.

Emblema este poziționată deasupra grilei în formă de potcoavă, la fel ca și în cazul EB110, modelul din anii 90. Caroseria ascunde o platformă partajată cu Chiron și un puternic motor W16 cu patru turbocompresoare, care livreaza 1.600 de cai putere.

În ceea ce privește producția acestei mașini, Bugatti a plafonat producția la 10 unități.

Revista Presei