Cele mai senzaționale fursecuri boabe de cafea. Rețeta care a cucerit toți iubitorii de dulciuri

22 mai 2020
Cele mai senzaționale fursecuri boabe de cafea. Rețeta care a cucerit toți iubitorii de dulciuri

Fursecurile boabe de cafea sunt cu adevărat senzaționale și un desert pe care ți-ai dori să-l încerci cât de se poate de des. Rețeta este inspirată din bucătăria turcească și pentru ca lucrurile să iasă perfect aveți nevoie doar de voință pentru că nu se pregătesc atâtde complicat cum sună.

Una dintre cele mai ușor de realizat rețete pentru acest produs este cea inspirată de retetefeldefel.ro. Iată de ce ingrediente aveți nevoie:

150 g unt
150 g zahăr pudră
1 praf de sare
1 ou
3 lingurițe ness + 3 linguri de apă
30 gr cacao
50 gr amidon
1 lingură rasă de praf de copt
350 g făină

Cum se pregătește totul

Pentru a pregăti aluatul de fursecuri, amestecăm, într-un bol, untul moale, sarea și zahărul pudră, până se omogenizează foarte bine. Apoi, adăugăm oul si ness-ul dizolvat în 3 linguri de apă.

Omogenizăm bine compoziția și încorporăm cacaoa cernută împreună cu făina și amidonul. Frământăm un aluat moale, dar nelipicios, care poate fi ușor modelat. Mai adăugăm făină, dacă mai necesită. Nu exagerăm cu frământatul pentru că fursecurile vor ieși tari.

Împărțim aluatul pentru fursecuri boabe de cafea în biluțe de aproximativ 10-12 grame una și le dăm formă de boabe de cafea. Cu un cuțit cu vârf subțire și ascuțit crestăm ușor fursecurile, exact ca boabele de cafea. Le așezăm în tavă, pe hârtie de copt și le coacem pentru 15-18 minute la 180°C.

Când le scoatem din cuptor trebuie sa fie înca moi la atingere. Servim fursecurile boabe de cafea simple, fără a le pudra cu zahăr pentru a păstra aspectul boabelor de cafea.