Cele trei alimente care sunt mai eficiente decât cremele. Iti rezolva cea mai dificila problema. Cum le folosești corect

cearcane

Fie că vrem sau nu, cearcănele își fac simțită prezența la un momendat, iar aspectul lor nu e plăcut pentru nimeni. Chiar dacă ești în formă sau te simți excelent, cearcănele de sub ochii tăi vor da mereu impresia de oboseală celor din jurul tău.

În cazul în care nu știai, cearcănele nu se datorează întotdeauna oboselii. Ele pot avea și cauze biologice, precum culoarea pielii, vârsta, sau genetica, dar și cauze nutriționale precum, anemia, deshidratarea, fumatul sau alte alergii.

Dacă vrei să rezolvi această problemă ”estetică” într-un mod natural fără prea multe bătăi de cap, ai nevoie neapărat de aceste trei alimente în viața ta.

Puțini știu, însă roșiile au extrem de multe beneficii. Ele sunt bogate în antioxidanți și sunt cunoscute pentru licopenul lor, care le oferă și culoarea perfectă de roșu. Acest ingredient ajută la protejarea vaselor de sânge și totodată la circulația sângelui.

De asemenea, un consum regulat de roșii îți poate proteja inclusiv vasele fragile de sub ochi și îți pot îmbunătăți circulația în zona respectivă.

Castraveții sunt un alt aliment care trebuie să facă parte din dieta ta atunci când vrei să spui stop cearcănelor. Probabil ai mai auzit de punerea feliilor de castraveți peste pleoape, dar șitiai că acestă legumă are un efect benefic și atunci când este consumată regulat?

În cazul în care nu știai, conținutul ridicat de apă pe care castraveții îl conțin te ajută la hidratarea zonei ochilor și reduce cearcănele. De asemenea, ei conțin și „silica”, o substanță care poate spori producția de colagen.

Fructul care luptă cu cearcănele

Un alt aliment pe care trebuie neapărat să îl introduci în dieta ta sunt fructele de pădure, în special cele închise precum afinele, murele sau coacăzele negre. Ele sunt bogate în antocianină, antioxidantul care colorează mâncărurile.

Această substanță minune îmbunătățește fluxul de sânge către ochi și, totodată, furnizează oxigen suficient țesuturilor din jurul lor, așa că, dacă nu mai suporți cearcănele, fructele de pădure nu trebuie să lipsească din rutina ta zilnică.

Revista Presei