Cele trei alimente care te ajută să slăbești. În ce cantități trebuie consumate. Ce spun specialiștii

de: Ana Toma
07 sept. 2020
Cele trei alimente care te ajută să slăbești. În ce cantități trebuie consumate. Ce spun specialiștii

Ideea unei diete nu este întotdeauna una atât de bună, mai ales când ești o persoană pofticioasă și nu vrei să te abți de la micile bucurii ale vieții. Totuși, o altă soluție pentru a scăpa de kilogramele în plus este să adaugi aceste alimente în meniul tău zilni.c

Dacă până acum știai că acești carbohidrați sunt dușmanii siluetei tale, află că aceștia pot fi cei mai indicați în dieta ta, dacă sunt consumați în cantități mici.

Potrivit nutriționistului Wasim Nazer, există o serie de trei alimente bogate în carbohidrați care conțin  elemente nutritive ce nu vor fi niciodată un pericol pentru silueta ta.

”Carbohidratii sunt esentiali in alimentatia noastra, insa este important sa-i alegem pe cei sanatosi. Asemenea proteinelor si grasimilor, carbohidratii sunt macronutrienti, iar acest lucru inseamna ca fac bine daca sunt consumati corect”, explica specialistul.

Ovăzul, extrem de benefic în dieta ta

Ovăzul are ca și conținut 65% carbohidrați și totodată este una dintre cele mai sănătoase cereale. De asemenea, el conține o concentrația mare de beta-glucan, aceasta favorizând reducerea colesterolului și si stimularea procesului de slăbire într-un mod sănătos.

Orezul brun este un alt aliment minune pentru dieta ta. În cazul în care nu știai, o cantitate de 185 de grame de orez brun conține peste 145 de grame de carbohidrați, adică aproape jumătate din doza zilnică recomandată.

De asemenea, acest orez este considerat de foarte mulți nutriționiști, cel mai bun aliat în lupta cu kilogramele în plus și este deseori recomandat în diete.

Deși pare greu de crezut, cartoful dulce te poate ajuta în lupta cu kilogramele în plus. Această legumă conține peste 20% carbohidrați, este boagt în antioxidanți, vitamine și potasiu. Un lucru important de știut e faptul că acești carbohidrați sunt extrem de sănătoși și îi vor da organismului tău tot ceea ce are nevoie. Mare atenție însă la cantitatea pe care o consumați.

Pentru a avea rezultatele dorite în procesul de slăbire, porțiile de mâncare trebuie să fie mai mici decât cele obișnuite.