Cele 3 prafuri albe pe care le înghițim zilnic sunt otravă pentru organism! Mulți nu-și dau seama! Evitați-le! Celebrul neurolog Dulcan avertizează

01 mart. 2021
Cele 3 prafuri albe pe care le înghițim zilnic sunt otravă pentru organism! Mulți nu-și dau seama! Evitați-le! Celebrul neurolog Dulcan avertizează
Profesor doctor Dumitru Constantin Dulcan

Celebrul neurolog și neuropsihiatru Dumitru Constantin Dulcan lansează un avertisment extrem de dur pentru toată lumea. Sunt trei prafuri pe care le înghițim zilnic și ne fac foarte mult rău. Trebuie să le evităm pe cât posibil. Mulți dintre noi le consumăm în exces, chiar fără să ne dăm seama întrucât acestea se regăsesc frecvent în alimente, fără să știm că ele există acolo.

Astfel ajungem să consumăm mult mai mult decât este cazul dintre cei trei „dușmani” ai organismului, care nu fac altceva decât să ne deterioreze digestia și să ne perturbe sistemul imunitar pe termen lung.

Celebrul neurolog prof. Dr. Dumitru Constantin Dulcan dezvăluie care sunt cauzele bolilor noastre, dar vorbește și despre 3 „prafuri albe”, despre care spune că nu au ce căuta în alimentație.

Cele trei prafuri care ne fac rău în organism

„Ne trezim cu tumori și nu știm de unde au venit. Aşa au venit: din ce vorbim, ce gândim, ce simţim şi ce facem”, spune Dr. Dulcan, conform doctorulzilei.ro. Acesta insistă pe ideea că trebuie să evităm cât mai mult cele trei prafuri albe pe care le consumăm zilnic.

Profesorul Dulcan crede că stresul este un factor important de risc pentru noi toți, în ziua de azi, reducându-ne durata vieții.

Trebuie să te aperi încercând să te detaşezi, asta înseamnă autoeducaţie, să cunoşti ceva despre tehnici de apărare de stres şi, sigur, să-l eviţi. In secolul nostru vorbim de o frecvenţă din ce în ce mai mare, de o morbiditate crescândă a bolii Alzheimer, deci a pierderii capacităţii intelectuale. De exemplu: te duci la şeful tău şi, dacă ştii că o să-ţi facă scandal, deja să anticipezi, să încerci să fii cât se poate de indiferent, să-ţi pui un baraj.

E una dintre tehnicile de apărare. Sigur că nu poţi să eviţi complet stresul, fiindcă trăim într-o lume în care vrem-nu vrem, avem şi stres. Fiecăruia dintre noi i se îmbolnăveşte cineva, îi moare cineva, ne mor prieteni, ne mor din familie, acestea sunt stresuri care sunt inevitabile, fac parte din biologia noastră”, a explicat profesorul.

Evitați cele trei prafuri albe

Dulcan a vorbit și despre cele 3 prafuri albe, otrăvitoare pentru sănătatea noastră.

„Sarea multă, zahărul alb şi făina albă. Nimeni nu vrea să mănânce pâine integrală. De ce mâncăm pâine albă, care este secată de toţi nutrienţii din ea? Pâinea integrală este cea sănătoasă organismului nostru. Fumatul face, de asemenea, foarte rău, aditivii alimentari care se pun pentru conservare, coloranţii, toate aceste lucruri ar trebui să fie evitate”, mai spune renumitul profesor.