Celebrul neurolog și neuropsihiatru explică în detaliu: Cum putem face rău celor din jur doar cu un gând! Tehnica prin care îi distrugem pe alții

new-DDulcan5132017-53149-PM-e1551187904977

Gândurile devin fapte – este o sintagmă pe care o auzim des în clipurile motivaționale și o citim cam în fiecare carte de dezvoltare personală. Celebrul neurolog și neuropsihiatru, Dumitru Constantin Dulcan explică în detaliu, bazându-se pe experimente și studii științifice că într-adevăr acest lucru chiar se întâmplă.

Cu doar un gând negativ ne putem face rău nouă, dar și celor din jur. Este o tehnică pe care unii chiar au perfecționat-o, o stăpânesc și o folosesc ori de câte ori consideră de cuviință. Atenție, însă la boomerang, pentru că atunci când faceți rău gratuit, Universul sau Dumnezeu vă poate da înapoi înzecit.

Profesorul Dumitru Constantin Dulcan a explicat într-un interviu recent cum funcționează acest fenomen al gândurilor, care devin mai devreme sau mai târziu fapte.

Ce spune marele profesor Dumitru Constantin Dulcan despre puterea gândului

„Venim pe pământ pentru a evolua, dar prin erori repetate ne creăm nişte dezechilibre, nişte energii ne­gative, care nasc suferinţa. Suferinţa este rezultatul comportamentului nostru, care a ajuns, de-a lungul secolelor, să fie într-un mare dezacord cu biologia noastră şi cu legile fiinţării noastre.

N-am fost creaţi de Dum­nezeu să suferim, biologia noastră o demons­trea­ză: avem nevoie de fericire. În concluzie, devenim ceea ce gândim, sănătoşi sau bolnavi, fericiţi sau nefe­riciţi. Chiar şi la nivelul creierului, înnoirea celulelor noastre nervoase este favorizată de o gândire cons­tructivă, optimistă şi este inhibată de agresivitate, furie şi depresie. Orice emoţie negativă blochează celulele sis­temului imunitar pentru cinci, şase ore.

Asta în­seamnă că un gând de invidie, de răutate, un necaz ne lasă organismul fără apărare pentru câteva ore. Ştim din descoperirile fizicii cuantice că orice gând are un substrat de câmp, acest câmp are efect de dispersie, se pro­pagă în spaţiu. Când ne gândim insistent la un lucru, îl creăm în planul de dincolo de noi, iar el se întoarce la noi. Putem, deci, face rău cu un gând, nu nu­mai nouă, ci şi celorlalţi din jur şi întreg universului.

Am avut ocazia să verific şi în practică lucrurile astea. Pacienţii optimişti, ferm convinşi că se vor vindeca, îşi aju­tau organismul să lupte cu boala şi chiar se recu­perau. Ceilalţi, pesimiştii care se plângeau în perma­nenţă, se otrăveau cu propriile gânduri, iar starea lor se deteriora. Îmi pare rău că nu am avut resurse financiare să-mi fac un sanatoriu, în care să le vorbesc bolnavilor despre boala lor şi despre comportamentul care duce la vindecare. A învinge boala înseamnă, în primul rând, a o înţelege şi a nu te revolta contra ei”, a explicat celebrul profesor doctor pentru Formula As.

Citește și:

Revista Presei