Cercetătorii exclamă: acesta este un adevărat aliment minune. Trebuie să-l consumați neapărat în acest mod

pudra din seminte de canepa

Pudra din semințe de cânepă este un adevărat aliment minune, exclamă cercetărorii, aceasta conținând 50% proteină completă de origine vegetală, precum și pe toți cei 21 amionacizi cunoscuți, inclusivi cei 8 aminoacizi esențiali, pe care organismul uman adult nu îi poate produce.

Pudra din seminţe de cânepă nu conţine gluten. În schimb, aceasta este bogată în proteine de înaltă calitate şi acizi graşi nesaturaţi, având raportul ideal între acizii graşi Omega 6 şi Omega 3 (raport extrem de important pentru sănătatea creierului).

Pudra din semințe de cânepă este de asemenea bogată în fitonutrienți, are un conţinut redus de carbohidraţi / zaharuri şi este bogată în fibre (care ajută tranzitul intestinal). De asemenea, 65% din conţinutul total de proteină din seminţele de cânepă este proteina globulară numită edestină, care se aseamănă foarte tare cu globulina din plasma sanguină umană.

Edestina este o proteină uşor de digerat, jucând totodată un rol important pentru organism, deoarece stimulează producerea de anticorpi benefici pentru sistemul imunitar şi care ne feresc de efectele nocive ale radicalilor liberi.

Mod de utilizare:

„Se consumă 2-4 linguri de pudră din seminţe de cânepă, zilnic, în mod constant. Pudra se poate consuma în amestec cu banane, fructe de pădure, mere şi scorţişoară, pere şi ghimbir, iaurt şi miere. Se mai poate adăuga în cerealele pentru mic dejun, în shake-uri.

Cele mai importante beneficii:

Este bogată în proteine de înaltă calitate

Pudra din seminţe de cânepă este bogată în proteine de înaltă calitate şi toţi aminoacizii esenţiali de care avem nevoie. Doar 2 linguri de seminţe de cânepă măcinate fin oferă 5 grame de proteine – aproape la fel de mult ca un ou, care are 6 grame.

Este bogată în acizi graşi esenţiali

Pudra de cânepă este bogată în acizi graşi esenţiali. Grăsimile Omega 3 ajută la reducerea inflamaţiei cronice şi a factorilor de coagulare asociaţi cu bolile de inimă. Omega 3 contribuie la întreţinerea nivelului optim al sângelui şi al colesterolului. Pudra de cânepă este, de asemenea, o sursă bună de acid gamma – linolenic ( GLA ), un acid gras Omega 6 cu rol important în reglarea tensiunii arteriale şi inflamaţiei,” notează topremediinaturiste.ro.

Sursă bună de fier

Pudra de cânepă are o cantitate însemnată de fier, contribuind astfel la buna fucnționare a întregului sistem.

Conţine şi fosfor

Funcționarea normală a membranelor celulelor, elasticitatea metabolismului și întreținerea oaselor și dinților este datorată fosforului, care se găsește de asemenea în cantitate mare în pudra de semințe de cânepă.

Sursă de magneziu

Magneziul contribuie și el la funcţionarea normală a membranelor celulelor și la sintetizarea normală a proteinei.

Oferă o cantitate semnificativă de vitamina E

Vitamina E este un antioxidant esenţial pentru sănătate, ce contribuie la protejarea celulei față de strsul oxidativ.

Revista Presei