Certificatul verde devine obligatoriu! Evenimentele le care nu veți putea participa fără el

14 sept. 2021
Certificatul verde devine obligatoriu! Evenimentele le care nu veți putea participa fără el
Foto: Gabriella Clare Marino on Unsplash

Mai multe țări din Europa au început deja să impună certificatul verde pentru accesul în restaurante și nu numai, iar de miercuri România ar putea urma și ea modelul.

Măsurile ar putea fi însă mult mai blânde la noi. Surse guvernamentale au declarat pentru Antena 3 că în ședința CNSU de miercuri vor exista discuții cu privire la obligativitatea impunerii certificatului verde atât în sălile de sport închise, cât și la evenimente sportive.

Certificatul verde va fi obligatoriu la botezuri și nunți

Nunțile, botezurile, dar și aniversările vor putea fi posibile și ele doar cu certificatul verde de vaccinare, aceasta fiind una dintre propunerile pe care Guvernul le va discuta.

Mai mult de atât, Florin Cîțu s-a arătat mulțumit de această măsură, în condițiile în care nunțile nu vor mai fi anulate atunci când rata de infectare din localitatea respectivă crește peste 3 la mia de locuitori.

Cu alte cuvinte, pentru accesul la o nuntă sau la un botez, invitații vor trebui să fie vaccinați sau să aibă un test negativ, ori să fi trecut deja prin boală.

”Sunt nunți programate în perioada următoare, în zone unde se vede deja că ajungem la 3 la mie. Propunerea mea și a domnului Raed Arafat… Aș vrea să ne asigurăm că aceste nunți nu sunt anulate și ar trebui să folosim certificatul verde.

Aș propune pentru nunțile care sunt deja programate, și sunt în zone unde incidența crește, să folosim certificatul verde”, a declarat premierul Florin Cîțu.