Chec delicios cu mere și scorțișoară: Cea mai specială rețetă folosită de bucătarii francezi. Are un gust extraordinar!

chec cu mere si scortisoara

Merele sunt vedetele toamnei. Fiind extrem de aromate și având un gust dulce-acrișor, acestea se pretează pentru a fi folosite într-o mulțime de rețete. Pentru astăzi, vă propunem o rețetă excepțională de chec, plin cu mere și scorțișoară.

Ingrediente:

  • 280 g faina
  • 100 g fulgi de ovaz
  • 180 g zahar
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf sare
  • 120 ml ulei floarea soarelui
  • 2 oua
  • 150 g iaurt grecesc
  • esenta de vanilie
  • 6 mere

pentru glazură:

  • 150 g zahar pudra
  • 3 mere

Mod de preparare: 

Cu excepția zahărului, combină ingredientele uscate într-un bol (sare, fulgii de ovăz, făina, scorțișoara și praful de copt). Curăță mai apoi merele de coajă și dă-le prin răzătoarea mică.

Separat, mixează zahărul cu uleiul, ouăle, merele date prin răzătoare și esența de vanilie.

Acum, combină ingredientele uscate în ingredientele umede folosind o spatulă. Toarnă aluatul într-o tavă de chec, pe care mai întâi trebuie să o ungi cu unt.

Introdu tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru aproximativ 50 de minute sau, mai exact, până ce checul trece testul scobitorii.

În următorul pas, rade cele 3 mere rămase pe răzătoarea mică. Combină sosul obținut cu zahărul pudră, pe care îl adaugi treptat, până ce obții consistența clasică a glazurii. Dacă aceasta este prea apoasă, mai poți adăuga zahăr pudră. De asemenea, dacă e pre uscată, mai adaugă câteva lingurițe de apă.

Toarnă mai apoi glazura deasupra checului ajuns la temperatura camerei și dă-l la rece înainte de servire. Opțional, poți decora tortul cu jumătăți de nucă.

Revista Presei