Chec super pufos cu cacao: cea mai bună rețetă a celebrei Jamila. Sute de mii de oameni au încercat-o deja

chec jamila

Jamila are milioane de urmăritor pe rețelele de socializare, iar rețetele ei sunt preparate zilnic de români și nu numai. Aceasta are un talent deosebit la gătit și reușește de fiecare dată să impresioneze prin preparatele declicioase pe care, de multe ori le inventează chiar ea.

Una dintre cele mai iubite rețete ale Jamilei, pe care o găsiți pe facebook ca JamilaCuisine, este cea a checului său cu cacao. Sute de mii de persoane au încerct deja deliciosul desert și au confirmat că este pur și simplu senzațional. Jamila explică în detaliu fiecare pas, așa că poftă bună.

Ingredientele necesare pentru cel mai pufos chec cu cacao. Rețeta Jamilei

200 g faina
200 g zahar
5 oua separate
16 g zahar vanilat
4 linguri ulei
2 linguri cacao
1 lingurita praf de copt
putina sare

Cum prepară Jamila cel mai pufoc chec cu cacao

„Am facut acest chec pufos cu cacao de atata ori si pentru atat de multe ocazii, incat cred ca-l pot face cu ochii inchisi. Checul este unul din deserturile clasice romanesti. Il faceau bunicile noastre, mamele noastre si acum este randul nostru sa ducem reteta mai departe. Este atat de iubit si de popular incat tuturor le place. Mama este una dintre marile iubitoarele acestui chec, la fel ca mine, de altfel. Alaturi de reteta de cozonac, checul este desertul pe care il facem cel mai des. Ni l-a facut toata copilaria si imi amintesc cu drag si nostalgie de feliile groase de chec presarate din abundenta cu zahar pudra. Era minunat pentru micul dejun, dar si ca gustare.

Reteta aceasta de chec pufos cu cacao este putin diferita de cea pe care o facea mama. Am modificat-o in asa fel incat sa fie usor de facut si sa reduc la minim riscul de a da gres. Cel mai important lucru atunci cand faceti aceasta reteta este sa bateti cat mai bine albusurile, in asa fel incat sa incorporati cat mai mult aer in ele. Pentru asta puteti folosi un stand-mixer sau pur si simplu un mixer manual. Puteti incerca si cu un tel, insa va dura considerabil mai mult timp. Aveti grija cand separati albusurile! Nicio picatura de galbenus nu trebuie sa ajunga in ele. La fel, nicio picatura de grasime, altfel nu se vor bate cum trebuie

La fel de important este sa incorporati incet restul ingredientelor in albusuri pentru a pastra acest aer. Nu trebuie sa va mai spun ca toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei si ca trebuie sa preincalziti cuptorul. Pentru a fi siguri ca ati copt suficient checul, testati-l cu o scobitoare. Cand scobitoarea iese curata, checul e copt. Nu scoateti checul din cuptor daca nu sunteti siguri ca e gata. S-ar putea sa dureze mai mult coacerea, in functie de tava si de cuptor. O tava din ceramica sau sticla va mari timpul de coacere si cu 20 de min. Lasati-l apoi sa se raceasca bine inainte de-al taia. Daca pofta e mare, se poate taia si caldut, dar mie imi place sa fie complet racit si sa-l savurez cu un pahar mare de lapte.

Acest chec pufos cu cacao este extrem de usor de personalizat. Ii puteti adauga nuci, alune, migdale, fructe uscate, ciocolata. Orice vreti voi. Il puteti coace si in forma rotunda, asta daca vreti sa-l taiati ca pe tort, sau daca vreti sa-l glazurati. Daca nu vreti sa faceti neparat decorul de zebra pe care l-am facut eu, puteti pur si simplu sa puneti cele doua compozitii (cea cu cacao si cea fara) una peste alta si sa folositi un cutit pentru ale amesteca intre ele. Mai puteti sa omiteti cu totul cacaoa, sau sa faceti intregul chec cu cacao. Dupa cum doriti, posibilitatile sunt infinite. Totusi, va recomand sa-l faceti in doua culori, gustul este perfect, exact ca in copilarie. Pentru o aroma aparte, puteti adauga esentele voastre preferate. Esenta de rom in compozitia de cacao si de portocale in cea alba. Va fi delicios!”, a povestit Jamila pe blogul său.

 

Revista Presei