Cheesecake cu dovleac. Cea mai simplă rețetă. Nu e nevoie de coacere și e gata în câteva minute

pumpkin-cheesecake-recipe-16

Dacă vrei să te delectezi cu un desert deosebit în acest sfârșit de săptămână, cheesecake-ul cu dovleac este cea mai bună alegere. Rețeta este extrem de simplu de preparat și nu ai nevoie de niciun cuptor.

Pentru a prepara această rețetă vei avea nevoie doar de câteva ingrediente simple și de câteva minute libere în bucătăria ta. În scurt timp, te vei bucura de un desert delicios pe care îl poți împărți cu toți cei dragi.

De ce ai nevoie 

Pentru cremă

  • 230 g cremă de brânză dulce (Philadelphia/Mascarpone)
  • 50 g zahăr tos
  • 55 g zahăr brun
  • 350 g piure de dovleac
  • 1 esență de vanilie
  • 1/2 linguriță scorțișoară
  • 1/2 linguriță ghimbir
  • 1/4 linguriță nucșoară
  • 230 g frișcă bătută

Pentru blat/crustă

  • 10-11 biscuiți graham
  • 120 g unt nesărat topit
  • 25 g zahăr tos
  • 23 g zahăr brun

Cum îl prepari

Rețeta este mai simplă decât crezi. Piureul de dovleac se face ca orice alt piure: se fierbe dovleacul și se pisează.

Într-un robot de bucătărie sfărâmă biscuiții graham împreună cu restul ingredientelor pentru blat. Mixează până obții un rezultat omogen și sfărâmicios. Cu ajutorul unei linguri, tapetează o tavă cu blatul mai devreme obținut.

Dă la congelator și apucă-te de umplutura cheesecake-ului. Într-un vas mare, bate brânza dulce cu zahărul tos și cel brun până obții un rezultat cremos. Adaugă piureul de dovleac, esența de vanilie, scorțișoara, ghimbirul și nucșoara. Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă și frișca bătută în compoziție, până devine mătăsoasă.

Scoate tava din congelator și toarnă umplutura în mod egal peste. Dacă dorești, poți presăra puțină scorțișoară deasupra sau extra frișcă.

La final, ține minte că trebuie să țiii acest cheesecake cu dovleac cel puțin două ore înainte de a-l putea servi.

Citește și:

Revista Presei