Chiar există! Cafeneaua cu pisici: cum scapi de energia negativă

cafenea cu pisici

Un concept inedit de relaxare este cafeneaua cu pisici, despre care puțini știu că există în adevăratul sens al cuvântului. Mulți dintre clienții localului pleacă acasă și însoțiți după câteva ore petrecute în compania felinelor.

Cafeneaua La Pisici din Timişoara a dat spre adopţie aproape 300 de pisici în cei trei ani de existenţă. A devenit unul din cele mai eficiente centre de adopţii pisici din ţară. „Este a doua cafenea de acest fel din ţară, după cel din Bucureşti. Avem 21 de pisici. Pe lângă consumaţie, poţi să ţii şi o pisicuţă în braţe. Este o terapie, şi studiile arată asta. În SUA, la facultăţile de top, studenţii primesc animăluţe să se joace cu ele, să se destreseze”, a declarat Angela Novăcescu, administratoarea cafenelei pentru Revista Capital.

La Pisici cafe se susţine exclusiv din consumaţia clienţilor, a iubitorilor de pisici, care acoperă hrana, tratamentele şi sterilizarea pisicilor.  Pisicile se află temporar în cafenea, până când cineva le va adopta şi îşi vor găsi o casă. Au fost cazuri în care o pisică a fost adoptată în aceeaşi zi în care a fost adusă. Unii îndrăgesc pe loc un animal, alţii vin special pentru adopţie, după ce văd poza unei pisici postată pe Facebook. Există un regulament special pentru clienţii La Pisici. În primul rând este interzis hrănirea felinelor.

„Una dintre reguli este să nu hrănească pisicii, pentru că ele pot avea probleme cu stomacul dacă nu mănâncă hrana super-premium, pe care le-o dăm noi. Este o mâncare specială recomandată de veterinari. O altă regulă se adresează copiilor. Sunt bineveniţi atâta timp cât nu chinuie animalele. Am scris şi în regulament, pisicile nu sunt jucării, sunt fiinţe vii, trebuie tratate ca atare”, a explicat proprietara. La cafenea oamenii pot dona mâncare, nisip şi jucări pentru animale. Totuși, până nu se va înfiinţa un ONG, la care se lucrează acum, nu există posibilităţi de a dona şi bani.

Un articol publicat de Alexandra Buican în Revista Capital

Revista Presei