Chifteluțe de conopidă. Rețeta excelentă de toamnă. E extrem de sănătoasă și se prepară repede

Cauliflower-Burgers-3

În perioada toamnei, conopida proaspătă se găsește oriunde, iar dacă vrei să încerci un preparat sănătos și fresh, această rețetă pentru chifteluțele de conopidă este cea mai bună alegere. Le poți prepara oricând și sunt gata în câteva minute. 

Pentru a prepara această rețetă asigură-te că ai o conopidă proaspătă lângă tine și câteva ingrediente de bază. De asemenea, optează pentru uleiul de măsline atunci când le prăjești, gustul va fi mai intens.

Ingrediente 

  • 1 conopidă medie
  • 2 ouă
  • 100 grame de mozzarella, Gouda sau branză cheddar rasă
  • 1 ceapă verde tocată mărunt, inclusiv frunzele verzi
  • 3 linguri cu fulgi de ovăz
  • sare de mare
  • ulei de măsline pentru prăjit

Cum le prepari

Primul pas este porționarea conopidei. Taie conopida în florete de dimensiune medie, apoi pune floretele într-un bol pentru cuptorul cu microunde, adaugă o jumătate de cană cu apă, acoperă bolul și pune-l la cuptorul cu microunde timp de 8-9 minute. De asemenea poți fierbe în apă sau la aburi floretele de conopidă.

Scurge apa, apoi pisează conopida cu o furculiță și adaugă ouăle, brânza, ceapa, fulgii de ovăz, sarea apoi amestecă bine. Încinge apoi puțin ulei într-o tigaie mare nonaderentă, la foc mediu.

Ține cont de acest lucru! Umezește-ți mâinile cu apă, ia o lingură de compoziție și formează în palme chifteluțe plate. Pune 5-6 chifteluțe în tigaie și prăjește-le până se rumenesc, aproximativ 3 minute pe fiecare parte.

Scoate chifteluțele cu o spatulă și așază-le pe o farfurie pe care ai pus șervețele de hârtie. Le poți servi alături de sosul preferat.

În cazul în care vrei o rețetă mai sănătoasă și fără prea mult ulei, poți coace chiftelele în cuptor, așezate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Unge-le cu ulei de măsline și pune-le în cuptorul încins la 200 de grade, timp de 12 minute sau până când se rumenesc.

Revista Presei