Chinezii au făcut o descoperire șocantă! Ce au găsit la oamenii care au murit de coronavirus

bilant-coronavirus-7-februarie-2020-642993

Chinezii au făcut o descoperire șocantă. Specialiștii au analizat foarte bine cazurile de infecții din China, dar și persoanele care au decedat.

Se pare că cei mai vulnerabili sunt cei în vârstă, peste 65 de ani. Totuși, în ultimele zile, au început să moară și tineri. Predispuși la virus sunt bărbații care fumează.

Ce au găsit la majoritatea pacienților?

Chinezi spun că cea mai periculoasă este hipertensiunea. Medicul de origine chineză Du Bin susţine că jumătate din persoanele decedate în urma infectării cu noul tip de coronavirus sufereau de tensiunea arterială crescută.

„Chiar dacă nu există un cercetare publicată la acest moment, am observat că tensiunea arterială crescută a fost un factor major de risc implicat în agravarea stării de sănătate a pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19”, a declarat medicul pentru Bloomberg.

Nu există medicamentul minune

„Experienţa anterioară cu SARS, de acum 17 ani, ne-a demonstrat că majoritatea pacienţilor se pot vindeca fără niciun fel de tratament antiviral. Cred că nici în cazul COVID-19 nu se pune problema unui medicament-minune.

Trebuie să se concentrăm toate eforturile asupra pacienţilor critici, cu afecţiuni preexistente, care prezintă cel mai mare risc de complicaţii, şi să facem totul pentru a-i ţine în viaţă”, adaugă specialistul.

Medicul susține că reinfectarea nu este posibilă, deși au fost numeroase cazuri în care virusul a revenit.

Testele sunt de vină?

„Cel mai probabil, testele care ies din nou pozitive sunt efectuate greşit, există şi situaţii când acestea provin de la producători diferiţi şi pot fi de calitate îndoielnică. Odată ce un pacient s-a infectat, organismul acestuia creează anticorpi care îl pot proteja, chiar dacă nu permanent, pe termen scurt şi mediu împotriva reinfectării”, concluzionează medicul.

Revista Presei