Chinezii dau cea mai bună veste: Planta minune care poate vindeca coronavirusul. Crește și în România

coronavirus 7

O plantă care crește din plin și în România dă rezultate extraordinare în lupta împotriva coronavirusului, anunță cercetătorii chinezi.

Decoctul de caprifoi, cunoscut în România drept Mâna Maicii Domnului, ar putea vindeca coronavirusul.

Potrivit cercetătorilor chinezi, o moleculă prezentă în caprifoi, numită MIR2911, poate inhiba replicarea coronavirusului, grăbind astfel vindecarea pacienților infectați.

„Cercetătorii chinezi de la Universitatea Nenjing și medicii din oraș au concluzionat că moleculele MIR2911, din clasa microRNA (nucleotide ARN necodate), atacă genele Covid-19 și accelerează procesul de însănătoțire al bolnavilor confirmați.

Decoctul de caprifoi are efect nu doar asupra noului coronavirus, dar și asupra virusurilor gripale de tip A, inclusiv asupra gripei porcine (H1N1), gripei aviare (H5N1, H7N9),” notează antena3.ro.

Studiul care dă speranțe

Cercetătorii din China au descoperit astfel că bolnavii cu coronavirus care au consumat decoct de caprifoi au negativat în patru zile, pe când pacienții care au luat medicamente speficice s-au vindecat după 12 zile.

”Scopul acestui studiu este de a demonstra că MIR2911 din decoctul cu caprifoi inhibă suficient replicarea SARS-CoV-2. Pe de altă parte, în studiul intitulat „Scăderea absorbției HD-MIR2911 la subiecții umani cu polimorfismul SIDT1 nu reușește să inhibe replicarea SARS-CoV-2”, am arătat că MIR2911 sintetic, celular-exosomal MIR2911 și sero-exosomal MIR2911, a inhibat direct proteina SARS-CoV-2 și replicarea acesteia.

Prin urmare, propunem medicilor și oamenilor de știință din întreaga lume să efectueze teste clinice cu MIR2911 din decoctul de caprifoi pentru a ajuta la tratarea infecției cu SARS-CoV-2”, a declarat Chen-Yu Zhang, omul de știință care a condus cercetarea.

Revista Presei