Chinezii fac noi dezvăluiri! De unde a plecat coronavirusul și cum s-a răspândit

coronavirus3

Răsturnare de situația în ceea ce privește simptomele de coronavirus. Un studiu dă tot ceea ce știam peste cap. Chinezii fac noi dezvăluiri despre coronavirus.

Aceștia susțin că febra nu este primul simptom al coronavirusului. Potrivit cercetărilor realizate de Institul pentru afecțiuni respiratorii din Guangzhou, doar 40% din pacienții infectați au avut febră.

Cum s-a răspândit boala

Peste jumătate dintre chinezi nu au fost detectați pentru că nu aveau febră. Din păcate, aceștia au putut călători și au răspândit boala în masă.

Medicii români spun că cele mai frecvente simptome ale COVID-19 sunt febra, oboseala şi tusea uscată. Unii pacienţi ar mai putea avea dureri de cap, congestie nazală, dureri în gât sau diaree.

Pericolul vine de la persoanele asimptomatice

Unele persoane se infectează, dar nu dezvoltă niciun simptom şi nu se simt rău.

Cele mai afectate persoane sunt cele care au și alte boli, precum hipertensiunea arterială, probleme cardiace sau diabet.

Pentru a nu vă infecta, este recomandat să vă curăţaţi frecvent mâinile, să vă acoperiţi gura cănd tuşiţi şi să menţineţi o distanţă de cel puţin 1 metru faţă de persoanele care tuşesc sau strănută.

Revista Presei