Toggle Menu
  1. Home/
  2. Justiție/

Cine i-ar putea lua locul Laurei Codruța Kovesi la DNA

  1. Home/
  2. Justiție/

În urma unei conferințe de presă maraton, ministrul Justiției, Tudorel Toader a anunțat că va declanșa procedura de revocare a procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi. Raportul privind acest subiect trebuie să ajungă mai întâi pe masa CSM, secția procurori, care va da doar un aviz consultativ.

Decizia finală o va da președintele Klaus Iohannis, care potrivit legii în vigoare, poate decide soarta șefei DNA. Acesta dela s-a pronunțat în favoarea acesteia, așa că este greu de crezut că va fi înlocuită înainte de finalizarea mandatului său, în aprilie 2019.

Totuși, în cazul unei revocări cei care i-ar putea lua locul provizoriu sunt adjuncții săi, celebrul Marius Iacob, cel care a instrumentat o perioadă dosarul Elodia sau Călin Nistor, care însă a fost făcut cumva responsabil de faptul că nu a supravegheat-o atent pe Mihaela Iorga Moraru, procuror suspendat din DNA, care a intstrumentat controversatul dosar Microsoft.

Călin Nistor a fost delegat în funcția de procuror șef adjunct al Direcției Naționale Anticorupție pe 10 mai 2013. De-a lungul timpului petrecut la Direcția Națională Anticorupți, Călin Nistor a lucrat în peste 45 de dosare de corupţie. Potrivit gandul.info, Antonie Solomon (ex-PDL), Constantin Nicolescu (PSD), Ionel Manţog (ex-PNL), Dinel Staicu sau Cornel Penescu sunt doar câţiva dintre politicienii şi personalităţile trimise în judecată de procurorul Călin Nistor. În niciunul dintre dosarele sonore investigate de actualul şef al DNA instanţele nu i-au achitat pe inculpaţi şi nici nu au returnat dosarele. Procurorul Călin Nistor a fost nominalizat la un moment dat, de procurorul general de atunci, Daniel Morar, drept unul dintre cei care pot conduce DNA.

Poate te interesează și…

Dezvăluiri absolut șocante despre H&M și C&A! Cum se fabrică hainele puse în vânzare

E corect? Cu cât o plătește Nike pe Simona Halep și cât îi oferă Mariei Sharapova

EXCLUSIV! Cine a dezăluit detalii despre “relația” lui Smiley cu Ana Baniciu! Reacția Ginei Pistol

Simona Vecerdea/ Sursa foto: evz.ro