Cine câștigă Primăria Capitalei și sectoarele? Cum arată cifrele la ora 19:00 (SURSE)

nicusor dan firea

Alegeri locale 2020. Au mai rămas mai puțin de două ore până la închiderea urnelor de vot, iar situația pare să încline în favoarea Dreptei. Surse din mass media, dar și surse politice interne de la toate partidele au dezvăluit pentru VoxBiz.ro că până la ora 19:00 situația se prezenta astfel.

Nicușor Dan, candidat independent susținut de PNL și alianța USR-PLUS ar avea un avantaj minim în fața Gabrielei Firea, dar sunt mari șanse ca acesta să devină primar general întrucât, în general voturile care vin seara aparțin Dreptei.

La Sectorul 1 bătălia dintre Clotilde Armand (USR) și Dan Tudorache (PSD), actualul primar, este crâncenă. A condus social democratul la un moment dat, dar spre seară franțuzoaica a recuperat și astfel are prima șansă la câștigarea mandatului.

La Sectorul 2, candidatul USR, Radu Mihaiu a profitat de prezența lui Neculai Onțanu, înscris în această competiție pe post de iepure, care să ajute, culmea Dreapta, are avantaj în fața lui Dan Cristian Popescu, fostul liberal înscris în PSD pe ultima sută de metri, pentru a putea candida. Așadar și sectorul 2 în acest moment este câștigat tot de Drepta.

Cine câștigă Sectoarele 3, 4, 5 și 6

La Sectorul 3, Robert Negoiță este mare favorit, dar nu la o diferență prea mare de cvasi-necunoscutul Adrian Moraru, recent venit în PNL. Sunt voci care spun că am putea avea o foarte mare surpriză.

Același lucru este valabil și la Sectorul 4, unde Daniel Băluță pare câștigător, dar Daniela Spătaru, reprezentanta PLUS i-a pus mari probleme și se pare că ar fi avut chiar și un avans în fața actualului primar.

La Sectorul 5, lupta se dă la baionetă, Cristian Băcanu de la PNL are un avantaj minim în sondaje în fața lui Daniel Florea de la PSD. Cristian Popescu Piedone și Marian Vanghelie sunt cei care au echilibrat mult balanța, prin candidaturile lor, luând voturi de la stânga.

La Sectorul 6, câștigătorul până la ora 19.00 este Ciprian Ciucu de la PNL, urmat de la Gabriel Mutu, de la PSD, actualul primar.

Totul se poate răsturna în ultimele ore de vot pentru că diferențele nu sunt deloc mari. Și în consilii, Dreapta este câștigătoare, cu un avans pentru USR-PLUS. PMP surprinde pozitiv prin Ioana Constantin, care ar fi reușit un procent bun la Sectorul 1, chiar peste cel al lui Traian Băsescu, care este în jur de 10%.

Revista Presei