Cine conduce mai prost, femeia sau bărbatul? Iată ce spun studiile! Acesta este adevărul, de fapt

skynews-woman-driver-female_4404542

Femeia este un dezastru la volan! Asta spun toți bărbații, dar oare chiar au dreptate? Deseori întâlnim femei care gafează în trafic, li se oprește motorul, nu știu să parcheze sau intră pur și simplu în tine. Lucrurile de genul acesta întăresc mitul care spune că femeia este un șofer mai prost decât bărbatul.

În ciuda mitului, se pare că cercetătorii au altă părere. Potrivit studiilor, cele mai multe accidente se petrec din cauza bărbaților. De aici puteam observa că femeile sunt mult mai atente în momentul în care șofează. Astfel, dintre 600.000 de accidente, 79% dintre ele au fost comise de barbati, în Marea Britanie.

Femeile reușesc să ia mai greu examenul auto, dar odată ce l-au luat, acestea sunt mai responsabile la volan decât bărbații, arată un studiu efectuat în Marea Britanie.

În ceea ce privește condusul sub influența alcoolului, bărbații conduc detașat cu un procent de 5%, în timp ce doar 1% dintre femei au șofat după ce au consumat alcool. Mai mult, din 5 soferi care au fost amendați pentru conducere neglijentă, 4 au fost de sex masculin.

Cercetătorii susțin că femeile sunt mai precaute în momentul în care accelerează și acționeaza frâna la timp. Studiile arată că femeile care lucrează în domenii precum stiința conduc mult mai bine.

Citește și:

Revista Presei