Cine este Emma Răducanu cu adevărat și câți bani a câștigat din tenis până la doar 18 ani. Ce loc ocupă acum în clasamentul WTA

07 sept. 2021
Cine este Emma Răducanu cu adevărat și câți bani a câștigat din tenis până la doar 18 ani. Ce loc ocupă acum în clasamentul WTA
Emma Răducanu

Emma Răducanu este noua senzație din tenisul mondial. Româncele, mai ales atunci când reprezintă alte țări, devin principala atracție a sponsorilor. Este și cazul simpaticei tenismene, născută în Canada, în urmă cu 18 ani.

Emma Răducanu reprezintă Marea Britanie astăzi și așa cum o spune și numele, este pe jumătate româncă. Tatăl ei, Ion Răducanu, s-a născut și a crescut în București, loc în care mama lui trăiește și astăzi. De altfel, tânăra tenismenă o vizitează ori de câte ori are ocazia și se simte foarte bine în România.

Mama ei este chinezoaică, iar trăsăturile asiatice se identifică destul de clar și pe chipul simpaticei Emma. Ea s-a apucat de tenis în Marea Britanie, unde locuiește de la doi ani. Se pare că primul antrenor i-a fost chiar tatăl său. Treptat ea a pășit spre sportul profesionist și mulți îi prevăd un viitor strălucit în tenis.

Pe ce loc se află Emma Răducanu în clasamentul WTA acum

În prezent, ea ocupă locul 150 mondial, dar a pornit de foarte de jos. A umilit-o efectiv pe Sorana Cîrstea la Wimbledon. La doar 18 ani a făcut instrucție cu ea pe teren și s-a calificat atunci în turul 4.

Acum la US Open deja a depășit toate așteptările. A jucat mai bine ca niciodată și s-a impus în fața unor adversare foarte puternice. Shelby Rogers, cea care o învinsese le Ashleigh Barty, liderul mondial, a fost efectiv distrusă pe terern de Emma Răducanu. A reușit să câștige doar un game.

Câți bani a câștigat Emma Răducanu din tenis până la 18 ani

Până la 18 ani, Emma Răducanu a câștigat doar din tenis 303.000 de dolari, dar fără să luăm în calcul și suma care i se va adăuga după finalizarea US Open. Cu siguranță se va dubla. Însă pe lângă acești bani, ea mai are și contracte de publicitate, care încep să fie din ce în ce mai numeroase.

Și asta pentru că Emma Răducanu a devenit jucătoarea preferată a presei. În urmă cu aproximativ doi ani, Bianca Andreescu se afla în această poziție, dar canadianca de origine română nu traversează cea mai bună perioadă a carierei sale și se află într-un declin continuu.

Simona Halep își caută și ea forma de altă dată, însă probeleme fizice par să nu-i dea încă pace. Cert este că în WTA a apărut o nouă stea. Și are origini românești: Emma Răducanu!