Cine este medicul care a vindecat cei mai mulți români infectați cu cornavirus. Ce tratament le-a prescris

virgil musta

Vești bune de la Timișoara. Acolo celebrul medic Virgil Musta, împreună cu echipa lui, au obținut rezultate foarte bune în tratarea pacienților infectați cu coronavirus. Până acum 22 de bolnavi au fost externați, aproape de trei ori mai mulți decât în București, unde s-au vindecat doar 8.

Doctorul Virgil Musta, medic primar boli infecțioane, a explicat pentru presa locală cum a tratat pacienții care au ajuns în Spitalul Victor Babeș din Timișoara. El a precizat că tratamentul dă rezultate bune în cazul pacienților tineri ori de vârsta a doua. În cazul pacienţilor de vârsta a treia, bătrânii mai au, de obicei, nevoie și de alte medicamente și de terapie cu „plămân artificial”, pentru a primi oxigen.

Schema este indicată de profesorul Adrian Streinu Cercel

“Ei se vindecă datorită a două conjuncturi – sunt pacienți tineri, cu forme ușoare ale bolii, sau chiar asimptomatici, și doi – prin terapia pe care noi o administrăm, sunt două substanțe antiretrovirale. Noi folosim o schemă la recomandarea domnului profesor Adrian Streinu-Cercel, o tabletă care conține două substanțe antivirale, care este folosită și în cazul altei afecțiuni. Singura metodă eficientă împotriva epidemiei este prevenția. Când vor apărea foarte multe cazuri, atunci vor fi afectate și persoanele din grupele de risc, bătrânii, iar în cazul acestora, evoluția, chiar și sub terapie, va fi mult mai diferită față de cei tineri”, a precizat doctorul Virgil Musta pentru Timiş Online.

Apelul medicului Virgil Musta pentru români

„Asociatia Dr Victor Babes Timisoara, face un apel de coeziune sociala, pentru a ajuta activitatea Spitalului de Boli Infectiase V. Babes in lupta împotriva epidemiei cu Covid-19, prin donatii in contul Covid 19, special deschis in acest scop. Banii vor fi folositi pentru dotari de echipamente, materiale de igiena si protectie, programe de eficientizare a luptei împotriva acestui virus, intr-o modalitate transparenta, unde cei interesati vor putea urmari toate intrarile, cheltuielile si justificarea acestora„, este apelul facut de doctorul Virgil Musta.

Cei care doresc sa faca o donatie pot depune banii la BCR:
Cont RO84RNCB0255113757760002, Asociația Dr. Victor Babes Timisoara, Str Gh. Adam nr. 13, CUI 18737642

„In prima zi s-au strans 135.000 de la oameni, firme, multi suna sa intrebe cum pot sa ne sprijine. Unii care produc materiale ne-au sunat sa ne intrebe de ce avem nevoie ca sa produca doar pentru noi. Deocamdata, nu stim exact ce urmeaza, vom vedea, esalonat, cat se strange.

Cineva ne-a intrebat daca se dau datele tehnice pentru plaman artificial, un om potent financiar din Bucuresti, care vrea sa ne ajute in felul acesta. Noi cautam sa luam medicamente si materiale pentru ca cei care sunt internati sa aiba conditii hoteliere foarte bune. Apoi, o companie de cablu a venit si a montat foarte repede reteaua, ca sa existe televiziune, ne dorim sa avem in fiecare salon un frigider, un televizor, am primit donatii de asternuturi, pentru ca ele, dupa ce sunt folosite la un bolnav, se vor arde.

Oamenii vor sa ne doneze alimente, dar sunt perisabile si nu le putem stoca si nu le putem primi fara sa fie certificari. Taximetristii ne-au spus ca duc personalul gratis. Toata lumea se mobilizeaza si ne intreaba ce avem nevoie. Sunt foarte impresionat de tot ce se intampla. Este o speranta. Numai asa putem depasi aceste momente„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro medicul Virgil Musta.

Citește și:

Revista Presei