Cine este singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit? Doar ea a fost soția legitimă a miliardarului

de: Ana Toma
24 mai 2021
Cine este singura femeie cu care Ion Țiriac a fost căsătorit? Doar ea a fost soția legitimă a miliardarului
Ion Țiriac

Ion Țiriac a vaut grijă întotdeauna să își țină viața privată departe de lumina reflectoarelor, motiv pentru care puțini știu cine este singura femeie care a fost căsătorită cu adevărat cu milirdarul.

A fost soția sa legitimă, s-au cunoscut în perioada adolsecenței, iar amândoi aveau o pasiune comună: sportul de performanță. Totuși, distanța și turneele, dar și gândurile negre au făcut ca relația celor doi să se răcească.

Cine a fost soția lui Ion Țiriac

Singura femeie cu care a fost căsătorit Ion Țiriac este Erika Braedt, actualmente Siegwart, o fostă handbalistă la Știința București. Cei doi au fost căsătoriți doar doi ani, în perioada 1963-1965. Erau colegi de facultate și acolo s-au și cunoscut.

Nunta au făcut-o înaintea Jocurilor Olimpice de la Innsbruck, între două turnee de tenis, însă distanța și stilul de viață nu a fost de partea lor. Prima soție a lui Ion Țiriac a mărturisit că între cei doi exista o diferență de aporape patru ani, iar factorul principal care a dus la ruptura dintre cei doi ar fi fost gândurile miliardarului.

„Eram handbalistă la Ştiinta, unde m-am transferat de la Confecţia Bucureşti. Aveam 19 ani, iar Ţiri, 24”, mărturisea aceasta.

De ce s-au despărțit Erika și Ion Țiriac

Deși presa specula că ruptura dintre cei doi a avut loc din cauza suspiciunii că Erika ar avea o relaţie cu scrimerul Ionel Drâmbă, fosta soție a lui Țiriac are o poveste diferită.

Ea a mărturisit că relația s-a stins de la sine, din cauza distanței. Cei doi se vedeau puțin și s-au căsătorit și foarte tineri, nefiind încă formați pentru viață și fără să știe ce implică cu adevărat o căsnicie.

„Pur şi simplu, relaţia noastră s-a stins de la sine. Ne-am îndepărtat treptat, sentimentele noastre s-au atenuat. El era un tenismen cunoscut şi valoros, care călătorea mult pentru a participa la turnee, iar eu eram doar o profesoară. Ne vedeam puţin, iar când se putea, mai ieşeam cu prietenii noştri la un restaurant, unde ascultam muzică sau dansam”, mai povestea ea.

Ion Țiriac și prima sa soție, Erika Braedt
Surstă foto: gsp.ro

S-au căsătorit prea tineri

Mai mult de atât, Erika Braedt povestește că despărțirea a fost una civilizată, iar fiecare a înțeles ce avea de făcut în continuare.

”Noi ne-am luat de foarte tineri, eu aveam 19-20 de ani, când am venit în Bucureşti şi m-am măritat cu Țiri. El era cu patru ani mai în vârstă, aşa că nu ne formasem ca oameni, eram încă fragezi. Noi chiar ne-am separat frumos, civilizat, ca doi oameni care au înţeles că drumurile lor se despart”, mai povestea prima soție a lui Țiriac.

Pe lângă Erika Braedt, Ion Țiriac a mai format un cuplu și cu Victorița Dumitrescu, tot fostă handbalistă. Aceasta a murit în 2009.

De asemenea, în perioada 1984 şi 1992, după ce și-a întemeiat firma de management sportiv, a format un cuplu cu canadianca Heather MacLachlan, care lucra la firma sa. Aceasta fiind urmată de egipteană Sophie Ayad, cu care Țiriac are doi copii, Karim şi Ioana.