Cine s-a aflat în spatele amenințărilor la adresa Maiei Morgenstern. Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore

29 mart. 2021
Cine s-a aflat în spatele amenințărilor la adresa Maiei Morgenstern. Procurorii au dispus reținerea pentru 24 de ore

Maia Morgenstern a fost zilele acestea în centrul atenției, din cauza unor amenințări pe care le-a primit pe mail de la o persoană necunoscută. Textul este semnat de un așa zis Andrei Illarie, care susține că ar fi acționat în numele AUR.

Totuși George Simion, liderul acestui partid s-a delimitat imediat de incident și a spus că formațiunea pe care o conduce nu are nicio implicare în acest eveniment.

Cine s-a aflat în spatele amenințării la adresa Maiei Morgenstern

Maia Morgenstern și membrii familiei sale au fost amenințați cu moartea, iar actrița a făcut totul public, dar s-a adresat și autorităților. Cu ajutorul SRI, polițiștii și procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București au reușit să identifice persoanele care au săvârșit infracțiunea de amenințare și au dispus urmărirea penală.

S-a luat și măsura reținerii pentru 24 de ore, potrivit unui comunicat al Parchetului, în care se arată și că suspectul a trimis în 27 martie de pe adresa de email un mesaj cu caracter antisemit care cuprindea amenințări cu moartea şi cu alte vătămări „la adresa persoanei vătămate şi la adresa angajaţilor Teatrului Evreiesc de Stat”.

A existat și o a doua persoană

„La data de 29.03.2021, ora 09:30 prin ordonanța procurorului de caz s-a dispus declinarea de soluționare a cauzei în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 spre competentă soluţionare”, scrie în comunicatul de presă.

Se pare că persoana care ar fi transmis acest e-mail ar avea 25 de ani și este din București. De asemenea ar suferi de afecțiuni psihice. O a doua persoană implicată ar fi din Timiș, dar încă nu se știe exact ce rol a avut.

”Persoana care a inițiat amenințările cu moartea și violul adresate doamnei Maia Morgenstern și familiei sale a fost identificată. Responsabilitatea noastră nu se termină aici, ea abia aici începe”, a scris și Silviu Vexler, parlamentar din grupul minorităților naționale pe facebook.

Vezi și Ion Cristoiu, acuzații extrem de grave la adresa Maiei Morgenstern. Acesta susține că șeful SRI, Eduard Hellvig, premierul Florin Cîțu și președintele Klaus Iohannis sunt implicați