Cine va deveni noul proprietar al Pro Tv, după moartea tragică a lui Petr Kellner. Cine a fost desemnat sa conduca business-ul de acum

29 mart. 2021
Cine va deveni noul proprietar al Pro Tv, după moartea tragică a lui Petr Kellner. Cine a fost desemnat sa conduca business-ul de acum

Miliardarul Petr Kellner a murit sâmbătă seara, în urma unui accident de elicopter, în timp ce se afla într-o excursie. Când aparatul Airbus AS350 B3 a coborât lângă ghețarul Knik, se pare că s-a produs prăbușirea, în care și-au mai pierdut viața și alte patru persoane. A existat un singur supraviețuitor, care momentan se află în stare gravă.

Începând cu anul 2019, Kellner, care se afla între cei mai bogați 100 de oameni din lume, având o avere estimată la 17,5 miliarde de dolari, devenise și proprietarul Pro Tv. Acesta a achiziționat tot grupul Central European Media Enterprise (CME), care aparținea la acel moment companiei americane AT&T.

Cine va deveni noul proprietar al Pro Tv

Tranzacția a fost una care a depășit toate așteptările:  2,1 miliarde de dolari. Achiziția s-a realizat prin fondul său de investiţii PPF, care cuprinde afaceri din numeroase domenii.

Acum toată averea îi va reveni soției lui, Renata Kellnerova, în vârstă de 53 de ani. Frumoasa blondă este cea de-a doua soție, de prima divorțând în anul 1996. Renata i-a dăruit lui Petr Kellner patru copii. Ana a fost prima fiica a cuplului și are în prezent 24 de ani. Aceasta a reprezentat Cehia în numeroase competiții de echitație.

Viața lui Kellner, învăluită în mister

Despre copilăria și familia lui Petr Kellner se știu foarte puține lucruri. Acesta a dorit mereu să păstreze discreția, de aceea informațiile despre el sunt foarte puține. Se pare că era pasionat de sporturi extreme, de aceea a și optat pentru o excursie cu heli-schiul, într-o locație din Alaska, pe care o frecventa foarte des. Interesant este că nu era însoție de nimeni din familia lui.

Cabana unde se cazase era una exclusivistă și costa 15.000 de dolari per sejur. Reprezentanții acesteia nu-și explică ce s-a putut întâmpla, iar momentan autoritățile încă încearcă afle care a fost cauza prăbușirii. Se așteaptă ca supraviețuitorul accidentului să dea mai multe detalii, dar momentan acesta se află în stare foarte gravă.

Cine preia conducerea PPF

Grupul PPF anunță numirea domnului Ladislav Bartonicek, unul dintre acționarii săi, la conducerea activităților grupului, în locul lui Petr Kellner, anunta reprezentantii Pro Tv prin intermediul unui comunicat de presa.

Companiile care fac parte din grupul PPF sunt conduse de echipe de manageri profesioniști, iar aceștia își vor continua activitatea sub conducerea domnului Ladislav Bartonicek.

În ansamblu, grupul PPF dispune de un sistem bine pus la punct de gestionare a proiectelor de investiții. Compania afirmă faptul că decesul fondatorului său nu are un impact în activitatea de zi cu zi, iar grupul PPF va continua planurile de investiții și viziunea, așa cum au fost formulate de Petr Kellner și echipa sa.