Cine va fi viitorul premier al României? Nu va fi Florin Cîțu (SURSE)

11 dec. 2020
Cine va fi viitorul premier al României? Nu va fi Florin Cîțu (SURSE)

Ultimele zile presărate cu demisii și răsturnări de situație ne arată un adevărat război între palate. Klaus Iohannis vs. Ludovic Orban. În aparență aliați, însă în realitate evenimentele recente au demonstrat că lucrurile nu mai stau chiar așa.

Desemnarea generalului Nicolae Ciucă drept premier interimar și demiterea instantă de către acesta a oamenilor apropiați de Orban arată clar că există un conflict puternic la mijloc între taberele puterii. Au existat numeroase discuții între liderii din PNL, s-au cerut demisii și s-a aruncat cu multe vorbe grele, deși în presă s-a vorbit palid despre acest scandal.

Mulți au dat vina pe Ludovic Orban pentru rezultatul catastrofal de la alegerile parlamentare, dar în paralel pe surse s-a transmis că de fapt liberalii sunt supărați pe Klaus Iohannis și că el ar fi de vină că PNL a obținut un scor sub cel al PSD, așa că este timpul ca partidul să nu-l mai asculte pe șeful statului.

Cine va fi viitorul premier al României

Cum spuneam război în toată regula, război pe surse, din care vom vedea cine va ieși învingător în perioada următoare. La prima vedere, Ludovic Orban pare cu un pas în față, însă este greu de crezut ca președintele Klaus Iohannis va accepta totul cum îi dictează fostul premier.

Și totuși va fi Florin Cîțu prim ministru? Varianta impusă triumfal de Ludovic Orban, prin care a dorit să-l pună la punct pe Klaus Iohannis nu este agreată de piloni importanți ai puterii. Mai multe surse politice au dezvăluit pentru VoxBiz.ro că nu cred că până la final va rămâne varianta Florn Cîțu premier și că totul se va calma odată ce se vor afla niște adevăruri ascunse de la Palatul Victoria.

Pe de altă parte, există și posibilitatea ca Florin Cîțu să fie lăsat premier până la următorul Congres PNL, când se dorește schimbarea din funcție a lui Ludovic Orban, care și-a dovedit și el abilitățile de om politic puternic. Cine deține adevărata putere în stat vom afla în următoarele luni.