Cine va primi șase salarii medii la ieșirea la pensie? Decizie imensă a deputaților

Camera Deputaților a adoptat, tacit, un proiect de o importanță majoră. Anumiți bugetari vor primi două salarii minime în plus. 

Este vorba despre dascălii din mediul rural. Totul este prevăzut într-un proiect, care a ajuns la Senat. Așadar, statul vrea să le ofere bani pentru a se dezvolta profesional și pentru a evolua în carieră. Din acești bani, aceștia pot achiziționaa materialele didactice necesare.

Vor primi două salarii minim brute

Pentru a încuraja învățământul în mediul rural, statul vrea să ofere trei salarii minime brute. Această indemnizație de instalare va fi oferită celor care rămân pe post cel puțin cinci ani școlari.

Banii vă vor intra în cont după un an de la angajare, Potrivit legii, dacă renunțați și mergeți la oraș, trebuie să dați banii înapoi.

Mai mult, dascălii vor beneficia de asistență medicală gratuită pentru examinările medicale periodice și de vaccinare gratuită.

Șase salarii la pensie

La ieșirea la pensie, dascălii vor beneficia de șase salarii medii brute, cu o condiție. Aceștia trebuie să aibă cel puțin 30 de ani în învățământ vor putea beneficia de acești bani.

De acești bani vor beneficia doar cei care se pensionează pentru limita de vârstă.

Pentru a intra în vigoare, proiectul trebuie să treacă de Senat, să fie promulgat de Klaus Iohannis și publicat în Monitorul Oficial.

Revista Presei