Cireșele pot deveni un adevărat pericol în anumite cazuri. Cauzează inflamații grave pe colon iar simptomele sunt insuportabile pentru unele persoane. Totul se datorează substanțelor pe care le conțin.
Medicul nutriționist Francesca Beretta vorbește despre o moleculă care se regăsește în cireșe. Aceasta promovează infalmația și pri lapte poate produce complicații chiar și în rândul copiilor sub doi ani. Mai mult de atât, persoanele alergice sau hipertensive trebuie să fie și ele atente.
Într-adevăr, cireșele sunt o adevărată bază pentru vitamine, nutrienți și antioxidanți, în special în perioada verii, atunci când corpul nostru are nevoie de ele mai mult ca oricând.
”Pe lângă apă, cireșele conțin multă vitamina C (11 mg la suta de grame) şi vitamina A (19 mg la suta de grame). În ceea ce privește sărurile minerale, acestea sunt bogate în potasiu (229 mg), calciu (30 mg), fosfor (18 mg) şi fier (0,6 mg). Prin urmare, cireșele sunt foarte recomandate în prevenirea osteoporozei, deoarece au principalele săruri minerale esenţiale pentru sănătatea oaselor”, spune medicul nutriționist.
Ca să nu mai vorbim de faptul că cireșele sunt recomandate chiar și sportivilor, care transpiră mult, dar și persoanelor cu diabet, pentru că au un indice glicemic scăzut.
Pe lângă beneficiile pe care le au asupra organismului, cireșele au și părți rele, atunci când sunt consumate în exces. Pot cauza dureri abdominale, de stomac, dar și diaree, datorită excesului de fibre. Cei alergici trebuie să fie și ei atenți la cantitatea pe care o consumă.
Mare atenție și la cireșele din comerț, căci din ce în ce mai multe conțin pesticide, substanțe toxice care crează leziuni pe colon, iar simptomele nu sunt deloc plăcute.
Primul simptom este balonarea, care deși nu prezintă interes, aceasta este urmată de o stare de rău care se transmite la nivelul întregului corp. Mulți nu realizează ce li se întâmplă, însă acesta este efectul secundar al pesticidelor atunci când sunt consumate.