Cireșele pot deveni un real pericol! Ce cantitate avem voie să consumăm. Unele persoane ajung direct la spital

de:
17 iun. 2021
Cireșele pot deveni un real pericol! Ce cantitate avem voie să consumăm. Unele persoane ajung direct la spital

Este vremea cireșelor și chiar dacă prețul acestora nu este pentru orice buzunar, gustul lor merită efortul. Puțini știu însă că dacă sunt consumate într-o cantitate prea mare, cireșele pot deveni un adevărat pericol.

Cireșele sunt delicioase, însă consumul lor are și el o limită, în special în cazul anumitor persoane. Ele pot genera o afecțiune care poate duce chiar până la leșin. Mai mult de atât, trebuie să știm că nu sunt indicate în dietele de slăbit.

Pericolul ascuns din cireșe

Persoanele care suferă de boli cronice renale trebuie să fie foarte atente la cantitatea de cireșe pe care o consumă. În caz contrar, ele pot genera hiperpotasemie, o afecțiune tradusă printr-un nivel ridicat de potasiu în organism.

Această afecțiune apare în general la persoanele care au deja probleme de sănătate și consumă mai bine de un kilogram de cireșe la o singură masă.

Simptomele acestei afecțiuni se manifestă prin bătăi rapide ale inimii, mâini amorțite, iar în final o stare de leșin. Multe persoane au fost internate de-a lungul timpului cu această afecțiune, din cauza unui consum abuziv de cireșe.

Cireșele, un pericol pentru siluetă

Pe lângă problemele de sănătate pe care le poate cauza un consum mare de cireșe, dacă îți dorești o siluetă de invidat, este indicat să le eviți sau să le consumi în cantități cât mai mici.

Nutriționistul Mihaela Bilic susține că cireșele s-au schimbat și sunt din ce în ce mai dulci. Spre deosebire de pepene, de căpșuni, sau de strugure, ele sunt o adevărată bombă pentru silueta naostră și nu se compară deloc cu cele care erau pe piață acum zeci de ani.

”Cireașa e grea. Un kilogram de cireșe e un castron un pic mai mare. Căpșunile măcar nu au risc pentru siluetă. Dar cireșele, pepenii și strugurii sunt bombă,” a declarat Mihaela Bilic, la Digi24.